Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђилас контролише све медије у Србији!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 12. 2012.

Извор: Курир

Ђилас контролише све медије у Србији!

Ниједан медиј у Србији осим Курира не сме да критикује Драгана Ђиласа, лидера Демократске странке и градоначелника Београда, иако је импозантан списак афера у којима учествују његове фирме и он лично! Разлог - страх да не остану без прихода од реклама којима управља Ђилас.

Медији се плаше да ће остати без реклама, то јест новца који им обезбеђују добри односи с Ђиласовом маркетиншком агенцијом „Дајрект медијом“, која има готово монополски положај на тржишту реклама у Србији.

Ова фирма градоначелника Београда контролише 30 до 55 одсто тржишта оглашавања и „одређује“ у којим медијима ће се појавити рекламе приватних, али и великих државних компанија.

Завртање славине

Ако се зна да привредници годишње на оглашавање потроше више од 200 милиона евра, а кроз Ђиласове руке прође и до медија дође око 100 милиона евра, јасно је зашто су медији у паничном страху од осветољубивог градоначелника Београда.

Као што су многи осетили на својој кожи, критиковање вође ДС може да значи завртање славине и одлазак новца у неке друге медије.

Курир је, да подсетимо, у последње време отворио многе афере чији је актер Ђилас. Писали смо о луксузним некретнинама које је овај тајкун-политичар купио у Београду а није пријавио држави. Фирма „Цхалет“, чији је власник „Мултиком“, у коме Ђилас има 25 одсто акција, купила је вилу на Сењаку од 193 квадрата по цени већој од милион евра и дуплекс од 270 квадрата на Врачару за 700.000 евра.

Курир без страха

Курир је писао и како је Град ангажовао Теленор на има услуга мобилне телефоније иако је то могао да уради код државног Телекома, пошто се у исто време Ђилас залаже за јачање државних фирми.

Такође, Београд 44 одсто градских пара чува у Банци Интези, а држава има неколико банака, док аутомобиле набавља од кинеског „Черија“. Све то можда не би било спорно да све ове фирме којима Град плаћа услуге исто тако плаћају услуге „Дајрект медији“, фирми Драгана Ђиласа. Зараде новац код Града - Ђиласа, па га троше код „Дајрект медије“ - Ђиласа.

„Дајрект медија“ је и закупац огласног простора на градској телевизији Студио Б, коју Београд финансира са 1,8 милиона евра годишње. Курир је писао и да је Ђилас власник дневног листа Прес заједно с Мирославом Мишковићем.

Власник „Делте“ је то признао, а Ђилас и даље ћути.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси