Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији у хуманитарним акцијама: Да ли, када - и како?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 12. 2012.

Извор: РТВ

Медији у хуманитарним акцијама: Да ли, када - и како?

У сиромашном друштву хуманитарне акције често су једини начин да се обезбеде средства за лечење, а они којима је помоћ потребна готово увек потраже и подршку медија.

У сиромашном друштву хуманитарне акције често су једини начин да се обезбеде средства за лечење, а они којима је помоћ потребна готово увек потраже и подршку медија.

Наши људи спремни су да помогну и подрже хуманитарне акције, посебно ако је реч о деци. С обзиром на чињеницу да живимо у сиромашном друштву, често је то и једини начин да се обезбеде средства за лечење. Они којима је помоћ потребна готово увек потраже и подршку медија.

Захваљујући хуманитарним акцијама које су подржали медији, осмогодишња девојчица Зоја из Новог Сада оболела од Батенове болести била је у Кини на петонедељном лечењу матичним ћелијама, које кошта више од 30 хиљада долара.

У Србији се издваја за здравство свега 250 евра по глави становника, па су хуманитарне акције за помоћ болеснима често једини начин да се обезбеди новац за лечење.

Живот потврђује да акције подржавају и грађани, али и то да постоје злоупотребе, па смо, верујући да помажемо унесрећенима, у ствари пунили џепове људима без савести који су под плаштом организовања хуманитарних акција помагали искључиво својим банковним рачунима. Како помоћи, а избећи злоупотребе – питање је са којим се суочавају медији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси