Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  По ко зна који пут објављен спот који таргетира новинаре Н1 и Нове С
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 08. 2023.

Аутор: С.С. Извор: Н1

По ко зна који пут објављен спот који таргетира новинаре Н1 и Нове С

По ко зна који пут на друштвеним мрежама је објављен спот који новинаре телевизија Н1 и Нове С приказује као противнике напретка, промотере неистина и манипулаторе, уз поруку грађанима да се, како наводе, одупру том медијском терору.

Нови спот уз фотографије новинара Н1 и Нове С поручује да „неће дозволити да нам намећу своју верзију приче, да нас обезвређују и срозавају“.

На крају се додаје да је „време да се покаже медијима Н1 и Нова С да нећемо бити жртве њиховог медијског терора“.

Сличан спот појавио се на друштвеним мрежама пре неколико дана, усмерен против новинара Н1 и Нове С, али и других медија, у коме се овог пута каже да је њихов задатак „да сатру српску културу и православље у Србији“.

Заменица јавног тужиоца Јасмина Пауновић истиче да би, поводом увредљивог и претећег спота који је објављен на друштвеним мрежама против новинара Н1, Нове С и Данаса, тужилац требало хитно да реагује, јер објављени видео садржи елементе кривичног дела угрожавање сигурности.

United Media саопштила је да најоштрије захтева од надлежних државних органа да темељно истраже и открију ко стоји иза спота који се шири друштвеним мрежама а у којем се, између осталих, таргетирају новинари и медији Н1, Нова и Данас.

United Media ће се обратити свим надлежним државним органима и искористити сва расположива правна средства, укључујући како тужбе, тако и кривичне пријаве, како би заштитила своје новинаре и партнере, те и јавним путем позива надлежно тужилаштво да реагује и да јавност обавести ко стоји иза ових претећих објава.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси