Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Општинари закључали и новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 12. 2012.

Извор: Б92

Општинари закључали и новинаре

Чланови општинског обезбеђења закључали су јутрос новинаре Бете и Радија Слободне Европе, као и штрајкаче глађу у општинској сали у Куршумлији.


Наиме, новинарка Бете Љиља Даниловић и РФЕРЛ Милош Ивановић дошли су јутрос у општину како би разговарали са одборницима ДС и УРС Велиславом Милосављевићем и Синишом Вацевим, који су ноћ су провели закључани у згради општине Куршумлија, након ступања у штрак глађу.

"Колега и ја смо јутрос око 7 сати ушли у општину Куршумлија као би смо разговарали са штрајкачима који су јуче ступили у штрајк глађу. Међутим, радник општинског обезбеђења нам је рекао да ће нас, уколико не изађемо напоље, закључати. Упркос томе што смо му објашњавали да смо ми новинари и да смо дошли да разговарамо са штрајкачима он је узео ланац и катанац и закључао врата општинске сале. Ми смо у тој сали остали око два сата након чега су нам откључали врата и ми смо изашли напоље", казала је Даниловићева.

Иначе, двојица одборника с којима су новинари хтели да разговарају ступила су у штрајк глађу након што је на седници Скупштине општине потврђена одлука о отпуштању 16 радника у Јавним предузећима и установама. Они кажу да су отказе добили јер су чланови опозиционих странака.

Они су закључани након што их је полиција обавестила да штрајк глађу није пријављен и да морају да напусте општинску салу, што су одбили. "Пошто ми је укинуто елементарно право на живот, лечење, на могућност да одхраним своју децу, одлучио сам да кренем са штрајком глађу. Вероватно ће то трајати док не само моји него и колеге из ДС који су добили отказе добију решење за повратак на посао", рекао је један од штрајкача Велислав Милосављевић.

Штрајкачима је синоћ требало да се придруже и остали чланови ДС-а и УРС-а који су отпуштени са посла или су на списку за отпуштање. У томе нису успели, јер радник скупштинског обезбеђење синоћ није дозволио ни групи новинара да уђу у зграду општине како би разговарали са штрајкачима.

Бранислав Јовановић, одборник УРС и Славиша Пунишић, потпредседник општинског одбора ДС дали су пуну подршку својим колегама у штрајку.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси