Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кикиндске поручиле "Нашима": Ставите нас на списак издајника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 12. 2012.

Извор: Нови магазин

Кикиндске поручиле "Нашима": Ставите нас на списак издајника

Локални недељник Кикиндске упутио је електронском поштом "молбу" екстремистичкој организацији СНП Наши да стави и тај недељник на свој "списак издајника".

Локални недељник Кикиндске упутио је електронском поштом "молбу" екстремистичкој организацији СНП Наши да стави и тај недељник на свој "списак издајника".

"Извинт'е, а како би могли и ми некако ући у тај списак ваших издајника и караконџула, да га направимо абширнијим? Но, отом потом, ваљда ћемо проћи комисију за пријем", наводи се у писму, које је написано шаљивим, "банатским" језичким стилом.

"Даклем, ово вам желимо казти: манте нас више ваших саопштења, лепо вас замољавамо, ако Бога знате. Та, немамо ми времена за то, ако разумете, пун нам је... инбокс, а и изакано је то још ономад деведесетих. Штогођ мислили о нама, ми вам заиста желимо здравља и весеља у Новој години. И, немојте се толко једити", поручиле су Кикиндске покрету Наши.

Недељник Кикиндске у време режима Слободана Милошевића и спровођења драконског Закона о информисању 1998. и 1999. године, када је на челу Министарства информисања Србије био садашњи први потпредседни Владе Србије, биле су најкажњаванији медиј у Србији.

Главни уредник Кикиндских Жељко Бодрожић био је најкажњаванији новинар у држави, због непристајања на покушаје цензуре.

СНП Наши недавно су објавили списак "страних агената" на којем су поједине невладине организације и медији.

На списку су Фонд за хуманитарно право, Жене у црном, Центар за културну деконтаминацију, ЈУКОМ, Хелсиншки одбор за људска права, Пешчаник, Фондација Егзит, Иницијатива младих за људска права, Санџачки одбор за заштиту људских права, Аутономни женски центар, Реконструкција женски фонд, Београдски центар за људска права.

Као "страни агенти" оквалификовани су и Иницијатива младих за људска права, Амнести интернешнел, Грађанске иницијативе, Квирија Центар, Геј-Стрејт Алијанса, Докукино, Б92, Блиц, НУНС, Данас, Пешчаник, Време, Република,Глас Америке, Слободна Европа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси