Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Политичке партије подржале новинаре "олоше"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 12. 2012.

Извор: Мондо, Бета

Политичке партије подржале новинаре "олоше"

Готово сви локални одбори политичких партија у Ваљеву подржали су данас новинаре после инцидента у којем су вређани и избацивани са седнице Градске скупштине.

 

Инцидент се догодио када је одборник Групе грађана Победа, Слободан Гвозденовић, са скупштинске говорнице упутио претње појединим новинским извештачима, а заменик градоначелника Драгољуб Крстић, такође из ГГ Победа, новинарку Радио Патка назвао "олошем" и тражио да се избаци из сале.


Готово све политичке партије јединствене су у осуди непримереног понашања одборника Победе и напада на новинаре иако су и саме чланице владајуће коалиције, заједно са том ГГ Победа.

У свом саопштењу Српска напредна странка (СНС) осуђује показивање силе и недолично понашање својих коалиционих партнера као "бесраман напад на новинаре, покушај застрашивања и показивање силе".

СНС такође "најоштрије осуђује излазак припадника Удружења бораца ратова од 1990-тих, са одборником Љубомиром Брадићем и замеником градоначелника Драгољубом Крстићем на челу пред скупштинску говорницу, показивање силе и недолично понашање".

Градски одбор Социјалистичке партије Србије (СПС) је саопштио да се недвосмислено ограђује од начина опхођења појединих одборника Победе.

"СПС сматра да свим ваљевским новинарима морају бити обезбеђени услови за рад и да ни један појединац или група не могу на било који начин на њих утицати", стоји у саопштењу.

У саопштењу Градског одбора, Нова Србија пита да ли још увек постоје демократски принципи, људске вредности и морал? "Нова Србија је у Ваљеву била и на власти и у опозицији, трпела је критике новинара, али никада није прекидала ту важну нит демократије у односима власт-новинари-грађани", пише у саопштењу.

Покрет за Ваљево је оценио како је потпуно неприхватљив бахат однос према медијима као врхунац осионости и доказ да је требало реаговати много раније. На тај начин јасно је поручено да је вербално насиље инструмент у рукама дела владајуће коалиције, сматра Покрет за Ваљево, који је, према сазнањима агенције Бета, од СПС-а тражио састанак зарад договора о томе шта ваља чинити.

Одборници опозиционих партија ДС и ЛДП напустили су јучерашњу седницу Градске скупштине солидаришући се на тај начин са извештачима, који су то учинили пре њих.

Ваљевски новинари су раније данас затражили заштиту од градоначелника Станка Терзића (СПС), председника градског парламента Михаила Јокића (СНС) и вишег тужиоца Миодрага Плазинића најављујући да се 27. децембра у знак протеста неће појавити на градоначелниковом новогодишњем коктелу иако су позвани.

У Градској скупштини Ваљева има 51 мандат, већину са 40 одборника чине групације странака, покрета и удружења окупљених око СПС-а и СНС-а. Група грађана Победа је партнер народњака.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси