Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић: Никад с Ђиласом!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 12. 2012.

Извор: Курир

Вучић: Никад с Ђиласом!

Први потпредседник Владе и лидер СНС Александар Вучић неће сарађивати с ДС док год је предводи Драган Ђилас и у складу с том одлуком издао је препоруку напредњацима да с демократама не сарађују ни политички ни економски.

 

Вучић се одлучио на такав корак пошто је од својих сарадника добио податке да је градоначелник Београда жестоко злоупотребио политички утицај како би се обогатио.

- Алеку су представљени подаци из којих се јасно види да је Ђилас, откако је ушао у политику, своје богатство увећао 800 пута, а не тек два пута, како је он то недавно рекао. Подаци указују на сумњиво пословање и разне малверзације у Граду тешке неколико милиона евра. У истрагама о реконструкцији Булевара краља Александра и увођењу система „бус-плус“ већ постоје сумње да је почињен озбиљан криминал тежак милионе евра. Кад се уверио црно на бело, Алек је одлучио да нема сарадње са ДС све док је на његовом челу Ђилас - наводи извор Курира из врха.

Он објашњава да је Вучићу одавно познато да је Ђилас користио своју маркетиншку фирму „Дајрект медија“ како би контролисао медије, креирао јавно мњење и блатио своје политичке противнике.

- И не само то већ и уцењује клијенте да се оглашавају преко „Дајрект медије“. А да не причамо што је био власник Преса иако то по закону није смео - истиче он.

Према речима нашег саговорника, Вучић је издао налог да напредњаци ни политички ни пословно не сарађују с људима из ДС док је Ђилас на челу те странке.

- Ђилас сада на све начине покушава да се приближи Вучићу. Већ неко време покушава директно, али и преко сарадника и заједничких пријатеља, да дође до Алека како би направио неки договор. Циљ му је да дође на власт по сваку цену, макар и као мањински партнер, како би осигурао своје послове јер су сада почели да се распадају. У том циљу Ђилас сам у јавност пушта приче да је пожељан партнер СНС како би уверио своје чланство да ће се ДС убрзо вратити на власт. Међутим, Алеку не пада на памет да прави дилове ни са њим - закључује извор Курира и додаје да се Вучић Ђиласу не јавља ни на телефон.

Мишковићев партнер у медијима

Мишковић и Ђилас били су партнери у дневном листу Прес, о чему је писао и Савет за борбу против корупције:„Половину удела дневних новина Прес поседује предузеће регистровано на Кипру ‘Амбер прес лимитид’.

Непознато је ко стоји иза те фирме. С обзиром на природу текстова у овом листу, у јавности се често помињало да иза те кипарске фирме заправо стоји Мишковић, а једно време и његова доскорашња сарадница Милка Форцан.

Контрола над овим новинама приписивана је чак и Ђиласу, градоначелнику Београда, потпредседнику ДС и власнику моћних маркетиншких компанија ‘Мултиком групе’ и ‘Дајрект медије’.“

Курир разоткрио Ђиласа

Курир је, подсетимо, отворио многе афере чији је Ђилас актер. Град је ангажовао Теленор за услуге мобилне телефоније, иако је то могао да уради код државног Телекома, пошто се Ђилас залаже за јачање државних фирми. Такође, Београд 44 одсто градских пара чува у Банци Интези, мада држава има неколико банака, а аутомобили за комуналну полицију набављени су од кинеског „Черија“, а сви они су клијенти „Дајрект медије“ - Ђиласове фирме.

Иста та „Дајрект медија“ је и закупац огласног простора на градској телевизији Студио Б, коју Београд финансира са 1,8 милиона евра годишње. О закупу секунди РТС не треба ни трошити речи. Коначно, Ђилас је куповао луксузне некретнине, које није пријавио држави.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси