Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Три најбоља медијска спина у 2012. години
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 12. 2012.

Извор: Информер

Три најбоља медијска спина у 2012. години

Спиновање је реч која се одомаћила у нашем језику, и то не само захваљујући тенису. Спиновати значи „завртети“ причу која ће јавност окренути на страну која одговара онима чији се интереси пласирају путем информације. Дакле, приче којима се јавности мажу очи. Данас је спиновање скоро свака прича којом јавност бива, на известан начин, обманута или изманипулисана. Издвојили смо најбоље и најзабавније из 2012.

Езел је геј

Ова прича потекла је из Информерове кухиње. У рубрици „Апсолутно непроверено“ објавили смо вест да је турски глумац Кенан Имирзалиоглу, јунак серије „Езел“, геј. Текст је сутрадан освануо на неколико угледних сајтова, без навођења извора, и пласиран као апсолутно проверен. У року од 48 сати читав Балкан је забрујао.

Епилог: још има оних који нису сигурни у Езелову сексуалну опредељеност.

Покојна Милева

Популарна твитерашица Покојна Милева је за кратко време постала прави хит, као и у медијима у Србији и региону. Својим опаскама „с оног света“ спрдала се с овдашњом естрадом. Врло брзо је скупила на десетине хиљада пратилаца. Лични опис позајмила је од покојне хрватске пензионерке Иве Перић, а њен аутор је графички дизајнер Борис Триван. Откад је разоткривен, Милева више није толико популарна.

Удата мисица

Николина Бојић постала је мис Србије, а тек што јој је круна стављена на главу, сазнало се да је удата за тенисера Франка Данчевића. Данима и недељама избор је био на насловним странама. Епилог: Николина је без казне абдицирала и запалила, а Александра Докнић постала је нова мисица.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси