Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министри криве медије за лош рејтинг
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 01. 2013.

Аутор: Н. Латковић Извор: Блиц

Министри криве медије за лош рејтинг

Сулејман Угљанин, Жарко Обрадовић и Велимир Илић су најгори министри у кабинету Ивице Дачића, показало је истраживање агенције „Фактор плус“. Они, међутим, тврде да добро раде свој посао и кажу је за лош утисак крива њихова слаба заступљеност у медијима.Убедљиво је најлошије оцењен Сулејман Угљанин, министар без портфеља, који је од грађана добио просечну оцену 1,8. Угљанин за „Блиц“ наводи да то за њега није никаква новост, јер је тако последњих пет година, као и да томе пре свега доприноси његова слаба заступљеност у државним медијима.

 

 

Већ четири године радимо на развоју најсиромашнијих општина. Направили смо и филм „Друга страна Србије“ да бисмо сви видели како живе људи у најсиромашнијим крајевима у земљи, али је РТС одбио да га емитује. За слабу оцену крив је и мали буџет. Ја сам учинио више него што је могуће с толико пара. Не постоји мањи тим који више ради - каже Угљанин. На питање шта ће учинити да поправи свој углед код грађана Србије, он наводи да ће радити на унапређењу односа са медијима, као и да је за то ангажовао „компетентну особу“.

Међу три најлошија министра пласирао се и Велимир Илић, министар грађевине и урбанизма, који је добио оцену 2,3. Илић наводи да је његово министарство у првих шест месеци одрадило планирани посао, али да очигледно то није добро медијски испраћено. - Јако је тешко дати коментар истраживања које нити је виђено нити се знају критеријуми по којем је рађено. Овако како је представљено, оцена је јако лоша - каже он за „Блиц“.

Министар грађевине наводи да су у скупштинској процедури усвојене измене два закона, да је потписан предуговор за изградњу дела коридора 11, као и уговори са представницима седам градова за реализацију 10.000 квадратних метара стамбеног простора за социјалне категорије становништва.

Већина ових догађаја је била пред сам крај године, тако да медијски можда нису испраћени најбоље, јер нам је сама суштина била битнија од чистог маркетинга. У идућем периоду радићемо на доношењу нових закона којима ћемо упростити процедуре, а потрудићемо се да се обезбеде већа средства за изградњу 50.000 квадрата стамбеног простора за социјално угрожене категорије - објашњава Илић.

Жарко Обрадовић, министар просвете, који је такође добио оцену 2,3, за „Блиц“ није желео да коментарише истраживање „Фактора плус“. Он је и у анкети нашег сајта од пре неколико месеци био међу најлошије оцењеним министрима у Влади Србије.

Вучић најпопуларнији

Иако већ годинама није спадао у омиљене политичаре, у истраживању „Фактора плус“ Александар Вучић, први потпредседник Владе, добио је најбољу оцену - 4,1. Премијер и министар полиције Ивица Дачић је са оценом 3,6 други на листи, док је на трећем месту Јован Кркобабић, министар рада, који је добио оцену 3,1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси