Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђиласе, нас не можеш поткупити!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2013.

Извор: Курир

Ђиласе, нас не можеш поткупити!

Саопштење Александра Родића, власника Курира

Драган Ђилас већ осам година купује уређивачку политику медија у Србији преко своје агенције „Дајрект медија“

Бесан што већ осам година не може да под своју контролу стави Курир, упркос бројним покушајима и не бирајући средства, Драган Ђилас сада настоји да себе прикаже као жртву „медијске кампање“ уперене против њега.

Организатор хајки

Истина је, међутим, да је Драган Ђилас већ скоро деценију ексклузивни организатор свих медијских хајки у Србији, и то у медијима које контролише преко своје маркетиншке агенције „Дајрект медија“.

Чињеница је да је Ђилас настојао да у српским медијима заведе страховладу и цензуру и у томе успео, као што је и чињеница да они медији који се дрзну да отворе иједну аферу о њему неће добити ни динар од реклама преко његове агенције, док ће, на другој страни, они који су послушни и спремни да затворе оба ока на све што Ђилас и његови најближи сарадници раде бити богато награђени несразмерно великим уделом у маркетиншком колачу.

Једини који се овоме увек супротстављао био је Курир. Зато је морао да покуша да нас угаси или стави под своју контролу. Зато смо, и поред тога што смо далеко најтиражнији дневни лист у земљи, увек добијали само мрвице од „Дајрект медије“.

Најновији покушај подмићивања догодио се 13. децембра 2012. године. Драган Ђилас ми је у име „Дајрект медије“ (агенције у којој је пренео управљачка права) изнео непристојну понуду.

Понудио је да „Дајрект медија“ утростручи буџет за најтиражнији дневни лист у Србији и да све уплати авансно. Заузврат је тражио „само“ одређене „уступке у уређивачкој политици“.

Другим речима, понудио је паре у замену за послушност: да одмах престанемо да пишемо о његовим аферама и малверзацијама. Доследни нашој жељи да у Србији постоји нормално и транспарентно тржиште, на којем ћемо сви имати исте услове, одбили смо ову уцену.

У марту 2010. године Драган Ђилас је, преко својих директора, дошао с другачијом „непристојном понудом“. Покушао је тада да купи Курир за симболичну суму, нудећи заузврат „решавање свих проблема с државом“.

Децембра 2005. године Ђилас је учествовао у оснивању Преса, дневног листа којим је покушано гашење Курира. Покушали су да отму редакцију, уређивачку политику, име, лого, фото-документацију. Желео је да уништи Курир, али није успео. Судски поступци о овоме још увек су у току, а сви учесници у њима су се позивали на „Дајрект медију“ као на генератора целе кампање под називом „Исти Курир - друго паковање. Дневне новине Прес“.

Курир није на продају

Уређивачка политика Курира ни тада, као ни сада, није била на продају ни Драгану Ђиласу нити било коме. Ми одговарамо једино нашим читаоцима, и они су једини од којих ће зависити наша уређивачка политика. И даље ћемо, као и досад, писати о корупцији, криминалу и аферама, ма колико моћни и богати били њихови актери.

Уместо да одговара за бројне малверзације о којима је Курир писао, Ђилас по оној народној „држ’те лопова“ тврди да је рекетиран, иако је управо он тај који се бави рекетирањем и купује уређивачку политику медија преко своје агенције „Дајрект медија“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси