Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ОЕБС затражио додатне консултације о медијским законима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 10. 2023.

Извор: Н1

ОЕБС затражио додатне консултације о медијским законима

ОЕБС је у последњем тренутку затражио додатне консултације о нацртима Закона о информисању и Закона о електронским медијима, сазнаје Н1.

Претходно је председница Владе Ана Брнабић изјавила да би два медијска закона требало данас да буду усвојена на седници Владе и потом послата Народној скупштини.

Премијерка је негирала да се Закони о информисању и електронским медијма мењају да би Телеком Србија могао да легализује своје власништво у телевизијама које је претходних година основао.

Дан раније из Владе је саопштено да се премијерка састала са представницима Министарства информисања и телекомуникација, медијских и новинарских удружења и међународним партнерима поводом завршетка јавне расправе о Нацрту закона о јавном информисању и медијима и Нацрту закона о електронским медијима.

Из Владе је званично саопштено да је постигнут компромис, али саговорници Н1 не деле са њом мишљење.

Премијерка је, како је саопштено из Владе, истакла да је постигнут компромис око најважнијих питања који се тичу имплементирања: Савета за штампу и избора за чланове Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).

Међутим, представници новинарских и медијских удружења наводе за Н1 да нико од њих није видео финалне верзије предлога закона и да се плаше да ће сазнати шта у њима пише тек на дан њиховог усвајања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси