Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  БИРОДИ: У информативним емисијама Вучић у 4,4 сата приказан углавном позитивно
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2023.

Аутор: Бета Извор: Н1

БИРОДИ: У информативним емисијама Вучић у 4,4 сата приказан углавном позитивно

Према подацима Бироа за друштвена истраживања (БИРОДИ) у централним информативним емисијама у првој половини новембра, половину времена на нивоу функционерске кампање заузео је председник Србије Александар Вучић, док друга половина припада премијерки и осталим члановима владе Србије.

Како су саопштили, Александар Вучић као председник републике, је у нешто мање од 30 одсто времена изразито позитивно представљен као јавни функционер.

Посматрајући извештавање о јавним функционерима у оквиру централних информативних емисија на РТС, Пинку, Првој, Хаппy, Б92 и Н1 од првог до 15. новембра, Бироди је забележио да је Вучић укупно заузео 4,4 сата, од чега је позитивно представљање било у 57 одсто, а изразито позитивно у 28 одсто времена.

Премијерка Ана Брнабић виђена је у сат и седам минута, а 71 одсто извештавања било је позитивно.

БИРОДИ је још навео да је министар финансија Синиша Мали у дневницима представљен 45 минута, од тога 87 одсто позитивног извештавања, док се о скоро свим осталим министрима извештавало по мање од 15 минута, углавном позитивно.

БИРОДИ је навео и да се у функционерској кампањи у вестима нису појављивали министри Јелена Танасковић, Александар Мартиновић, Даница Грујичић, Никола Селаковић, Славица Ђукић Дејановић и Един Ђерлек.

Функционерска кампања је пре свега медијски проблем, односно индикатор нефункционалности медија, који уместо да буду средство информисања, анализирања, дијалога и пропитивања у име грађана, медији се у функционерској кампањи извештавањем стављају у функцији промоције и пропаганде јавних функционера, наведено је у саопштењу БИРОДИ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси