Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Страни истражитељи тражиће убице српских новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 02. 2013.

Аутор: В. З. Ц. Извор: Блиц

Страни истражитељи тражиће убице српских новинара

Комисија за истину о убиствима новинара Радиславе - Даде Вујасиновић (30), Славка Ћурувије (49) и Милана Пантића (47) данас треба да усвоји пословник у којем би било дозвољено да представници медија у Комисији имају увид у сва документа из ове три истраге, као и могућност да се ангажују независни спољни сарадници и из иностранства.

Имамо већ понуде из света за сарадњу, јер ће комисија имати могућности да ангажује стручњаке из иностранства, појединце и институције - каже за „Блиц” председник Комисије Веран Матић, главни и одговорни уредник Б92.

Истовремено морају да постоје механизми који штите правни систем, процедуре, законе, истражни поступак, а мора да се испуни обавеза достављања свих докумената комисији из свих институција како би чланови комисије имали потпуни увид у документа и доказе - каже Матић.

Члан Комисије Вукашин Обрадовић, председник НУНС-а, каже да од експрета очекује информације да ли је нешто склоњено од документа и да ли је било опструкције у истрагама.

И Љиљана Смајловић, председница УНС-а, очекује да Комисија обави истрагу о истрагама које су вођене до сада.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси