Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нећу да будем директор РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 02. 2013.

Аутор: Б. Ч. Б. Извор: Данас

Нећу да будем директор РТС-а

Веран Матић, директор РТВ Б92, одговарао на питања твитераша у оквиру НУНС-овог интервјуа „Судбина новинарства у Србији“

Директор Б92 и председник Комисије за истрагу убистава новинара Веран Матић каже да „нема амбиције, нити понуде“ да буде нови директор РТС-а, као и да му такве најаве изгледају „неистинито“.

Одговарајући на питања у оквиру твитер интервјуа, који је организовао НУНС, Матић је на тврдњу да се његово име спомиње у депешама америчке амбасаде као неког ког они плаћају рекао да „никада није био плаћен од било које амбасаде“.

Твитераши су Матића подсетили и на изјаву Александра Вучића да је Б92 ставио бомбе на прозор новинару Дејану Анастасијевићу, на шта је он одговорио да смо „пуно неадекватних изјава могли да чујемо“.

„Истражни органи ће направити додатне провере и у овом случају“, додао је он.

Највише питања током јучерашњег твитер интервјуа односило се на формирање Комисије за истрагу убистава новинара. Осим ове актуелне теме, твитераше је занимала и програмска шема Б92, па смо тако сазнали да нове епизоде Инсајдера почињу да се емитују у марту, да ТВ Прва и Б92 повезује само професионална сарадња, али не и заједничка власничка структура, као и да директор Б92 и Бранкица Станковић већ три године имају полицијску заштиту.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси