Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кадрови, решите све
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 03. 2013.

Аутор: Светислав Басара Извор: Данас

Кадрови, решите све

Просу се, цењени публикуме, београдским махалама вест да је Љиља Смајловићка виђена на месту нове/старе глодурке „најстаријег дневног листа на Балкану“, а и шире.

 

То ме подсети на давне постпетооктобарске дане, када је неком жестоком шерету пало на памет да у Македонској улици пусти буву да ћу Политикин постреволуционарни глодур бити управо ја. Не треба ваљда да вас убеђујем да је бува била без икаквог ослонца у такозваној реалности.

Постоје, међутим, свакојаке перцепције реалности. Новинари су бранша склона мистификацијама и параноји, па су моментално легли на руду. Да ме је анонимни шерет обавестио о диверзији, као што није, могли бисмо од свега тога направити много бољу комендију, овако - беше ми само остало да се ишчуђавам изненадним, учесталим и надасве умилним и љубазним телефонским позивима Политикиних новинара. Док на крају ствар није легла постављањем правог глодура (ваистину се не сећам ко то беше) на будуће Смајловићкино место.

Е сад, ако са Смајловићком није као ономад са мном, а имајући у виду остала народњачка кадровска решења, могу вам рећи да ово и није тако лоше. Упркос извесном анимозитету према упадљиво нападном друштвеном ангажману речене,
држим да је дама професионалац и добар новинар. Политика ће, ако ништа друго, имати јасан профил, што до сада није био случај. Вероватно ће нам се на велика врата вратити и Слободан такозвани Антонић, а и такозвани Сахибија ће бити
чешћи гост. Али, шта сад? Нисмо ли навикнути на вечно враћање истог?

Друго једно, како се показало привидно, кадровско решење много ме је више запрепастило. Скитам ја, тако, интернетом, кад у једном моменту угледах сензационалну вест: Жељко Цвијановић мандатар за владу РС. Ау, брате, ала је аванзовао Жељко, помислих, али се и забринух. Јер, ако би тим решењем Република Српска била на добитку, био би то ненадокнадив губитак за целокупно српство о коме Цвијановић понајбоље брине из Београда. Срећом по српство, показало се да сам у ћоравости и тврдичлуку (користим оне еко-сијалице од 25 свећа) уместо Жељка Цвијановић - иначе непозната ми дама - прочитао Жељко Цвијановић.

Е па лепо. Кад смо већ разрешили свесрпске кадровске мистерије, да видимо ми шта има ново у Србији. Ништа нарочито, одмах да вам кажем. Афера са отровним млеком на издисају је, као и све претходне. Главна вест је тужба коју је државни ревизор поднео против одређеног броја попечитеља, башелчија, председника општина и - уопште - друштвенополитичких радника. Једини се узбудио Куста, који изгледа не зна да те тужбе по правилу застаревају или, ако не застаре, глоба не пређе суму од педесетак хиљада РСД. Куста је чак поднео и оставку. Можда не би било лоше да и остали са листе следе његов пример.


Коментари (1)

Остави коментар
пет

01.03.

2013.

Pero Deformero [нерегистровани] у 23:47

Vic

Verujem da je ta vest o Vasem navodnom dolasku u "Politiku" pre bila vic.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси