Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Хепи је хомофобична
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 03. 2013.

Извор: Курир

ТВ Хепи је хомофобична

Скандалозна преписка између редитеља и Предрага Ранковића Пецонија, власника телевизије Хепи с националном фреквенцијом, а коју је аминовала и ауторки емисије „Љубавни сигнали“ Исидори Бјелици послала директорка Александра Крстић и даље потреса јавност.

Поводом тог срамотног мејла, о којем је Курир јуче писао, и у којем се статисти називају хомосексуалцима, а Исидори се замера што је у студио довела инвалида, па до тога да су њене гошће окарактерисали као „половњаче“, огласио се и Вукашин Обрадовић, председник Независног удружења новинара Србије.

- Овај случај заслужује пуну пажњу РРА, то је пример класичне хомофобије, РРА мора да реагује! Комерцијална телевизија има своје обавезе према јавности, и није им све дозвољено! Не знам шта је скандалозније - поступак редитеља или објашњење којим се правда његов поступак - казао је први човек НУНС за Пулс онлајн.

Позвали смо Исидору Бјелицу, која је већ поднела тужбу на 10 милиона ди­нара против ТВ Хепи.

- Битно ми је да су новинари стали иза мене. Добро је што ће реаговати и РРА. Овде се не ради само о мени. Морамо стати на крај људима који ниси хтели да се извине, а ни данас нису у стању да виде своју грешку. Ако се не изборимо за цео случај, онда је крај слободе медија у Србији. Поднела сам тужбу и верујем да је ово крај застаревању случајева против Пецонија - нагласила је Бјелица.

Хепи без коментара

ТВ Хепи није хтела да реагује на изјаву председника НУНС.

- Немамо коментар - било је све што смо чули с ове телевизије.

РРА: Не можемо да реагујемо

- Немамо механизам да реагујемо. Ми нисмо овлашћени да се бавимо уређивачком политиком и проблемима унутар медија. Наше је да се старамо о примени закона у електронским медијима. Колико је мени познато, проблем код Исидоре Бјелице је настао због емисије која није ни емитована - рекао је Горан Караџић, заменик председника Савета РРА.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси