Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рат СНС и Тијанића око претплате
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 03. 2013.

Аутор: В. Ж. Извор: Информер

Рат СНС и Тијанића око претплате

Генерални директор РТС Александар Тијанић и челници СНС ушли су у отворени медијски рат због начина на који ће се регулисати ТВ претплата за Јавни сервис. Изјаву лидера напредњака Александра Вучића да ће „само преко њега мртвог“ претплата бити наплаћивана уз уплатнице пореза на некретнине Тијанић је иронично прокоментарисао, затраживши од СНС да понуди боље решење.

 

Тијанићу, где су паре.

Међутим, из владајуће странке су директору Јавног сервиса врло брзо узвратили питањем шта су грађани Србије добили плаћањем претплате за РТС и каква је досадашња корист од овог намета. Напредњаци понављају да никако неће дозволити нови удар на буџет грађана Србије!

- Иронија господина Тијанића није ништа ново, то је његов стил! Моје питање за њега јесте шта је урађено с новцем који је до сада наплаћен кроз претплату! Да ли смо добили објективно извештавање? Имамо ли нове форме информативних емисија? Да ли смо добили нове серије и емисије или само репризе репризних реприза? - поручује посланик СНС Зоран Бабић.

Подсећајући на већ изнет страначки став да се не дозволи увођење никаквих додатних намета уз пореске обавезе, Бабић истиче да је буџет грађана Србије већ довољно осиромашен.

Има ли СНС решење

Први потпредседник Владе Србије и лидер напредњака Александар Вучић прошле недеље се успротивио новом предлогу Министарства културе да се претплата за РТС не наплаћује уз електрично бројило већ уз уплатнице пореза на некретнине, а том ставу придружило се и страначко Председништво. Директор РТС Александар Тијанић је то иронично поздравио.

- Поздрављам такав став највеће владајуће проевропске странке и чврсто верујем да они имају бољи предлог него што је предлог комисије Министарства за културу, како би се обезбедио живот два Јавна сервиса, Војводине и Србије - рекао је Тијанић.

У Хрватској такса 10, у Словенији 12 евра

У Хрватској се за Јавни сервис плаћа такса од 80 куна (око десет евра), која има статус пореза, а пошто за њено неплаћање следе санкције, проценат наплате износи око 96 одсто. Очекује се да ове године буде усвојен закон по коме би претплату плаћали сви осим незапослених грађана.

У Словенији је свако ко плаћа електричну енергију у обавези да плаћа и претплату у износу од око 12 евра. У Немачкој је однедавно на снази нови систем по коме свако домаћинство плаћа 17,98 евра месечно без обзира на то да ли има ТВ или радио пријемник или нема.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

04.03.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 20:08

JAVNA LAŽNA IZJAVA TIJANIĆA NARODU

Директор РТС Александар Тијанић javno laže narod da u Nemačkoj svako domaćinstvo plaća taksu iako nema TV ili radio, to je kriminalac gospodo iz UNS-proverite tu informaciju i udarite po " Poštovanom Gospodinu LAŽOVU" u ime objektivnog informisanja NARODA SRBIJE ,
pozdrav Gastarbeiter ŽIKA iz Frankfurta, sasvim slučajno NEZAVISNI NOVINAR bez ČLANSTVA

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси