Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Витез професије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 03. 2013.

Извор: ФоНет

Витез професије

Милица Лучић Чавић је светао пример како бити и остати частан у времену бешчашћа, оценио је данас њен дугогодишњи колега Омер Карабег и истакао да је "њена мисао била јасна, реченица једноставна, а питања прецизна".

 

На комеморацији Милици Лучић Чавић, која је преминула прошле недеље, Карабег је рекао да она никада није правила компромисе радећи Београдску хронику, Пороту или Прес клуб, нити када се 1992. године нашла на списку "лоших Срба" Војислава Шешеља, или за време бомбардовања извештавала за Радио Слободна Европа.


Била је, уистину, витез професије, која је спајала професионалност са високим моралним вредностима. Није правила уступке, нити пристајала на притиске. Била је личност високог моралног интегритета, оценио је Карабег.

Новинарка Бранка Михајловић рекла је да, присећајући се пријатељства и сарадње која је трајала 40 година, није наишла ни на једну погрешну одлуку Милице Лучић Ћавић.

Када су дошле зле деведесете, на екрану су се, уместо Милице, појавили неко други људи који су били спремни да потпишу емисије у којима су читани Шешељеви спискови са двадесетак имена издајника и лоших Срба, међу којима је било и њено име, рекла је Михајловић.

То је било време када се лако губила част. Милица Лучић Чавић је изгубила посао, али је сачувала образ и професионалну част, нагласила је Михајловић.

Михајловић је нагласила да и када је почело бомбардовање Србије 1999. године и када су се многи нашли пред дилемом да ли радити за амерички радио, Милица је рекла: "ваљда нико неће тражити нешто нечасно од мене".

Била је у праву, додала је Михајловић, јер је Радио Слободна Европа у то време била најслушанија станица.

Присећајући се разговора са Милицом док је била у болници, Михајловић је пренела њене речи да је имала испуњен живот, професију коју је волела, два сина Душана и Југа, петоро унучића и пријатељства.

Милица Лучић Чавић биће кремирана на Новом гробљу у 14 сати.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси