Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Задржана новинарка Б92 због ливаде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 03. 2013.

Извор: Б92, Бета

Задржана новинарка Б92 због ливаде

Полиција из Куршумлије је синоћ у шуми на врху планине Радан задржала четири особе, међу којима и новинарку телевизије Б92 и агенције Бета Љиљану Даниловић, због информативног разговора по пријави једног мештанина села Ђаке коме су они наводно ушетали на ливаду.

 

Мештанин села Ђаке Радомир Тијанић је пријавио директора Радан кластера Радована Танасковића, директора Дирекције за изградњу Горана Ђорђевића, инжењера за путеве те дирекције Наташу Ђуровић и Даниловићеву, због тога што су му, како тврди, ушли на ливаду, а новинарка је "неовлашћено" снимала панораме планине Радан.

Он је поднео пријаве полицији у Београду, Прокупљу и Куршумлији. Представници куршумлијске Дирекције за изградњу и Радан кластера обилазили су јуче Радан планину с циљем да се обележе оштећења на путевима преко те планине, ради припреме туристичке сезоне, док је новинарка пратила њихов рад.

Танасковић је рекао да је екипа на врху планине Радан пешице ушла у један велики неограђени комплекс ливада, где не постоји никакав знак за забрану снимања.

Док су представници Дирекције и кластера разговарали, новинарка је снимала и том приликом је дошао мештанин Радомир Тијанић и саопштио да је са тог места забрањено снимање, и да ће поломити камеру, јер се у близини налази антенски стуб, који он наводно обезбеђује.

"Ми смо отишли са тог места и наставили обилазак планине. После неколико сати, већ је био мрак, усред шуме нас је зауставила полиција да би узела изјаве од нас, по пријави Радомира Тијанића", казао је Танасковић.

Полиција је прегледала снимак који је сачинила новинарка и осим панораме планине Радан, није било других "забрањених" снимака. Полицијски припадници су навели да се у потрагу за њима укључила и Жандармерија, зато што је "случај" пријављен полицији у Београду, Прокупљу и Куршумлији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси