Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Годишњица Хуманитарног радија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 03. 2013.

Извор: ФоНет

Годишњица Хуманитарног радија

Крагујевачки Хуманитарни радио, који промовише рад удружења особа са инвалидитетом и разбија стереотипе и предрасуде о тој популацији, прославио је први рођендан.

 

Овај радио, први те врсте на простору некадашње Југославије, путем интернет емитује двадесетчетворочасовни програм, који припрема, уређује и реализује само шест волонтера.

Оснивач првог специјализованог радија хуманитарног карактера Бранко Лукић реако је ФоНету да је програм превасходно посвећен особама са инвалидитетом, али и свим осталим слушаоцима који желе да се информишу о проблемима и потребама те популације.

Наша циљна група су особе са инвалидитетом којима пружамо обиље информација из области здравства, социјалне и инвалидске заштите. Афирмишемо рад инвалидских организација и удружења, емитујемо апеле за помоћ и подржавамо све хуманитарне акције, али наш програм слушају и остали грађани који желе да с еинформишу о нашим проблемима и потребама, рекао је Лукић.

Под геслом "Говори да бих те видео", радио емитује програм 24 сата, а у програмској шеми, поред емисија које се баве хуманитарним темама, заступљене су и емисије из културе, социјалне заштите као и сервисне информације из Крагујевца.

Реакције слушалаца су веома позитивне и оне нас мотивишу да упркос бројним проблемима истрајавамо на реализацији овог пројекта, рекао је Лукић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси