Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђилас: Они који сада излазе на изборе то не раде због грађана, већ због себе, због мандата, својих амбиција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 04. 2024.

Извор: ФоНет

Ђилас: Они који сада излазе на изборе то не раде због грађана, већ због себе, због мандата, својих амбиција

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је данас да они који сада излазе на изборе то не раде због грађана, већ због себе, због мандата, својих амбиција и „због веровања да могу да победе на Старом граду и Врачару и да је то важније него победити Александра Вучића на нивоу целе Србије“.

„Ја заиста не делим такво мишљење, нити колеге из СРЦА, странке Заједно и коалиције НАДА“, истакао је Ђилас за телевизију Инсајдер, наводи се у саопштењу ССП.

Он је додао да су тражили изборе на јесен, да би све ствари које су неопходне да би они имали било каквог смисла могле да се реализују, а то су пре свега бирачки списак и медији, али ништа од тога није урађено и јасно је да неће бити урађено до 2. јуна.

„У таковој ситуацији мислим да би било логично да се странке које су се определиле да учествују на изборима повуку и да се вратимо заједничкој борби за изборне услове и за изборе на јесен“, додао је Ђилас.

Он је нагласио да бирачки списак мора да се промени тако да се провери да ли људи уписани од 2018. године заиста живе и раде у Београду или су фиктивно пријављени.

Ђилас је рекао да сматра да „морал имате или немате, да ли сте политичар, лекар, новинар или се бавите неким другим послом, а морал значи одржање обећања, поштовање речи коју дајете грађанима“.

„Честири месеца говоримо да без промене изборних услова нема избора, а онда неки кажу ‘сад то није важно’, уз неко објашњење ‘верујемо да ће доћи до неких промена до избора’. Сад је почетак маја и нема никаквих могућих озбиљнијих промена изборних услова“, истакао је Ђилас.

Он је рекао да је НДИ показао истраживање пре око шест месеци, када је донета одлука да се изађе као једна листа, да лојалност гласача Србије против насиља износи 94 одсто, али да је само 70 одсто бирача спремно да изађе на београдске изборе без промене услова.

„У таквој ситуацији је немогуће победити, посебно када имате у виду да је власт освојила 410.000 заједно са додатим гласачима, а ми и коалиција НАДА 380.000. Значи из бирачког списка морају да се избаце они који нелеглано гласају, ми да се ујединимо, а предлагао сам 3. марта и да се проширимо и да тако пређемо 400.000 гласова и победимо“, нагласио је Ђилас.

Што се тиче данашњег састанка опозиције и власти са руководством Радио-телевизије Србије, Ђилас је рекао да је једина корст од те радне групе да се зна да је главни и одговорни уредник информативног програма РТС Ненад Љ. Стефановић „заиста жив“.

„Бујошевић као директор није се појавио годинама, нико не зна да ли је човек жив. И шта су саопштили? Да све знају шта говори опозиција, да није тачно да није подједнак однос власти и опозиције на РТС. За промену РТС сматрам да НУНС и УНС треба да саставе неки свој предлог како треба да изгледа јавни сервис“, казао је Ђилас.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси