Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пријава против ТВ Сантос
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 05. 2024.

Извор: ФоНет

Пријава против ТВ Сантос

Коалиција "Зрењанин против насиља", коју чини седам опозиционих странака, поднела је Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) пријаву против зрењанинске телевизије Сантос, јавља данас портал 021.rs.

Пријаву су, како твде, поднели због "нетачног, тенденциозног и противзаконитог информисања јавности".

Наводе да је та телевизија 26. априла "потпуно нетачно и лажно известила јавност о протесту коалиције 'Зрењанин против насиља'".

"Док су други медији пренели да се радило о окупљању поводом четири месеца од подношења кривичне пријаве због чињенице да је на адреси Лазе Костића 17 било пријављено 16 фантомских бирача, ТВ Сантос је у Дневнику 26. априла пустила снимак направљен неком другом приликом, известила да није било окупљених на адреси и да тврдње опозиције, садржане у поднетој кривичној пријави, нису тачне", саопштила је та коалиција.

Они су од РЕМ затражили да покрене прекршајни и кривични поступак против одговорних у ТВ Сантос због "флагрантног кршења закона о електронским медијима".

Коалицију "Зрењанин против насиља - Бирамо Зрењанин" чине Демократска странка, Заједно, Зелено-леви фронт, Лига социјалдемократа Војводине-Војвођани, Народни покрет Србије, Ново лице Србије и Србија центар.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси