Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Жалба на пресуду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 03. 2013.

Аутор: Ђ. Вукмировић Извор: Вечерње новости

Жалба на пресуду

Привредни суд у Новом Саду је, по други пут, донео одлуку да издавачка права и право на наслов и лого листа "Дневник", има "Дневник холдинг", а не "Дневник Војводина прес" (ДВП), потврдила је јуче "Новостима" Татјана Брдар, генерални директор "Дневник холдинга".

ДВП је, иначе, основан пошто је немачки ВАЦ, пре тачно деценију, купио 55 одсто акција јединог дневног листа у Војводини на српском језику, док је преосталих 45 одсто припало "Дневник холдингу". У међувремену, ВАЦ је свој удео продао "Балкан медији" која се данас, на сајту АПР, води као већински власник.

- Ми смо тужбу поднели још 2010. године и Привредни суд ју је већ једном био решио у нашу корист, али је Апелациони суд којем се ДВП жалио, предмет вратио на поновно разматрање. ДВП, том суду има право жалбе и на најновију одлуку и то у року од осам дана - додала је Брдар.

Незванично сазнајемо да је правни тим тог предузећа већ спремио жалбу и она ће, у законском року, бити упућена Апелационом суду, а Брдарева, према досадашњем искуству, очекује да ће она бити решена у наредних шест до девет месеци.

Србија и Војводина- егал

Ако би жалба ДВП била поново одбијена, нејасно је како ће, и под чијим патронатом, "Дневник холдинг" издавати "Дневник". То предузеће чији је изворни оснивач Скупштина АПВ, нема редакцију, а пошто је у процесу реструктурирања власнички удео покрајине и републике у њему практично изједначен - свака има нешто више од 48 одсто. Са 2,5 одсто акција града Новог Сада и Националне службе за запошљавање, република, штавише, има минималну, али ипак натполовичну већину.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

17.03.

2013.

bivsi radnik dnevnika [нерегистровани] у 15:43

direktorki holdinga dnevnika

pomozite da list izlazi! ko je sta radio i zabrljao u proslosti sad je nebitno i tek ce biti ako se dnevnik ugasi. zato resavajte sukobe unutar holdinga i redakcije jer sud vam nece pomoci.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси