Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Недопустива подела на „издајнике“ и „патриоте“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 03. 2013.

Аутор: П. Клаић Извор: Дневник

Недопустива подела на „издајнике“ и „патриоте“

Одбор за информисање Скупштине Војводине осудио је јуче нападе на новинаре и говор мржње и претње које су упућене руководству Радио-телевизије Војводине и челницима Независног друштва новинара Војводине, оценивши да се на тај начин угрожава и политичка стабилност Војводине.

Закључак јучерашње седнице Одбора је да је недопустиво да се новинари и истакнути појединци у јавности прозивају због своје националне припадности, ставова, вредносних процена, да се деле на „издајнике” и „патриоте”.

Одбор је закључак усвојио већином гласова, док је уздржан био једино Дамир Зобеница из СНС, који је истакао да никако није против суштине закључка, али да има „неколико мањих примедби”.

Програмска директорка РТВ Санда Савић истакла је да су напади на људе у РТВ од почетка политички мотивисани, те да су нарушили атмосферу у тој медијској кући.

- Када Душан Бајатовић говори о томе да треба да се промени уређивачка политика и смени руководство, то је директан политички напад. Изашле су сенке на светло дана и све је сада јасно. Ми смо све време под великим притиском разних политичких група и очекујем те притиске и даље - казала је Савић и додала да су против листа „Печат” поднете кривичне пријаве због изазивања верске и националне мржње, те да се чека реакција тужилаштва.

Председник Извршног одбора НДНВ-а Недим Сејдиновић рекао је да је то удружење било изложено својеврсној медијској хајци на дневној бази, током јануара и фебруара. Он је изразио је жаљење што је изостала реакција председника Србије Томислава Николића, потпредседника Владе Србије Александра Вучића, док је од председника Владе Србије Ивице Дачића стигло обавештење да је материјал о претњама које му је упутио НДНВ проследио Министарству културе и информисања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси