Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Два кандидата за чланове одбора још нису предложена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 03. 2013.

Извор: Блиц

Два кандидата за чланове одбора још нису предложена

Већини чланова деветочланог Одбора Агенције за борбу против корупције данас истиче мандат, а засад су позната имена пет кандидата, а још два треба да предложе Социјалноекономски савет и удружења новинара.

Скупштински Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу утврдио је у четвртак листу од пет кандидата за чланове Одбора Агенције, док се о још два кандидата Социјалноекономског савета и новинарских удружења није изјаснио, јер у првом случају није предложен кандидат, док у другом није предложен заједнички кандидат.

Одбор је Скупштини Србије предложио да о утврђеној листи кандидата расправља по хитном поступку, док ће се о кандидатима Социјалноекономског савета и новинарских удружења изјаснити када кандидатура буде послата.

На листи коју је Одбор проследио републичком парламенту на усвајање су Евица Петровић, коју је предложила Државна ревизорска институција (ДРИ), Зоран Стоиљковић, кога је предложио скупштински Административни одбор, заједнички предлог заштитника грађана и повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Бранко Лубарда, затим Зоран Вујичић, кога је предложила Адвокатска комора Србије, као и Никола Станојевић, који је кандидат Врховног касационог суда.

УНС је предложио Љиљану Смајловић, НУНС Драгана Јањића, а Синдикат новинара Србије Предрага Толпу. Чланове Одбора Агенције бира парламент на четири године, а овлашћени предлагачи су скупштински Административни одбор, председник Србије, Влада Србије, Врховни касациони суд, ДРИ, заштитник грађана и повереник, Социјалноекономски савет, Адвокатска комора Србије и новинарска удружења.


Коментари (2)

Остави коментар
пон

18.03.

2013.

anonymous persida žigić [нерегистровани] у 19:43

najbolja

Ma najbolja je,ali se ne udaje, već se kandiduje za Odbor za borbu potiv korpucije. Jasno je da je treba negde udomiti ali baš tolika briga je preterna.

Одговори
пон

18.03.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 17:52

Predsednica

Najprihvatljivija bi bila Ljiljana Smailović . Autoritativna , odgovorna , realna, uporna , pravedna , diplomatski pregovarač sa jakim argumentima...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси