Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ера ће се извући?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 03. 2013.

Аутор: Е. С. Извор: Информер

Ера ће се извући?!

После силне џеве која се дигла због скандалозне изјаве Ере Ојданића да је био у вези са девојчицом која је тада похађала осми разред основне школе, певач би могао да се извуче само с новчаном казном. Ојданић ће морати да да изјаву у тужилаштву, али уколико том приликом буде тврдио да се шалио, биће кажњен само за узнемиравање јавности.

То је у разговору за Информер потврдио и Добривоје Радовановић, судски психолог.

- Ако се докаже да је Ера имао сексуалне односе с малолетницом, одговараће за то. Тужилац мора да нађе жртву и испита да ли је стварно било тако. Ако Ера буде рекао да то није истина, да је то измислио, онда ће одговарати због узнемиравања јавности и биће новчано кажњен. Нажалост, реч је о ниским казнама - каже др Радовановић.

Еру у затвор

Горан Караџић, потпредседник Савета РРА, каже да ће то тело у понедељак одржати састанак с представницима Пинк ТВ, у чијем програму је Ојданић то изрекао. Тада ће се одлучити о томе на који начин ће Пинк бити кажњен.

- Свако мора да стоји иза онога што је рекао и да буде одговоран за то. Очекујем да ће Пинк бити кажњен, али не бих да прејудицирам. Савет од девет чланова ће гласати о томе. Представници Пинка долазе у РРА у понедељак у 14 сати, кад ће се одлучити о санкцији - каже Караџић, потпредседник Савета РРА. Певачица Јелена Карлеуша сматра да познати понекад морају да буду кажњени, и то одласком у затвор!

- Јавне личности морају да одговарају за поступке и речи, као и други грађани државе. Важну улогу играју и медији, који су делом одговорни за сервирање којекакве багре овом народу. Зна се, ако си лопов, насилник, педофил, криминалац било које врсте, не смеш да будеш сервиран народу као некаква звезда. Такви нису за бину и насловне стране, већ за подозрење и затвор - јасна је Јелена.

Татјана Војтеховски, пи-ар менаџерка, сматра да Ера неће моћи да „вади флеке“ правдајући се шалом.

- Свака изговорена реч има тежину, а специфичну тежину имају речи јавних личности, јер су јавно изречене. Шта значи демантовати сопствену изјаву? Просути пиринач се може покупити, али не могу и просуте речи - каже Тања и предлаже адекватну казну.

- Друштвено-користан рад био би одлична опција за овакве случајеве. Певачица Оља Карлеуша сматра да је Пинк телевизија требало да цензурише Еру.

- Такве изјаве јавних личности треба цензурисати. Свако ко се хвали оваквим злочином требало би да одговара! Нека га дебело новчано казне - огорчена је Оља.

Новинар Биљана Лукић шокирана је што људи попут Ојданића добијају простор на националној фреквенцији.

- Кад се таквим људима омогући да се на националној фреквенцији „хвале“ грозоморним чином, то шаље поруку осталим манијацима и педофилима да је прихватљиво да човек од 53 године буде у вези са девојчицом. Таква веза је болесна - каже Биљана.

Извукли се лажима

Да постоје велике шансе да Ерино признање кривичног дела не добије судски епилог, потврђује и извор Информера из тужилаштва. У Србији је било сличних случајева, кад је у јавности изречено једно, а на суду друго, попут оног с Бубом Добросављев. Прво је изјавила да ју је дечко претукао и да је на тај начин изгубила бебу, а потом је, тврди наш извор,изјаву на суду променила и повукла тужбу.

У емисији „Тренутак истине“, мушкарац је изјавио да је злостављао супругу. Пошто је због тога случај завршио на суду, исти човек је рекао да је слагао како би узео паре у тој емисији. Његова супруга је потврдила да није била жртва породичног насиља, па је и тај случај тужилаштва пропао.

Милош Бојанић: Еро, не враћај се кући!

Милош Бојанић каже да је Ојданић обрукао њихову професију.

- Ера је човек коме је једини животни циљ да скрене пажњу на себе. То му је најважније у животу, да се прича о њему. Да сам на његовом месту, не бих више ни излазио из Лисовића, уопште се не бих вратио кући. Том изјавом скрнави нашу професију. Не знам која је одговарајућа казна за ово дело, јер нисам судија, већ саобраћајни инжењер. У овој професији има свакаквих људи, али има и нас интелектуалаца, који имамо неки ниво.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси