Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Две бомбе бачене на кућу Веселина Јевросимовића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2013.

Аутор: Ива Гавриловић- Тамара М. Субота Извор: Блиц

Две бомбе бачене на кућу Веселина Јевросимовића

Двојица маскираних нападача бацила су јуче у 4.50 две „кашикаре“ на кућу власника компаније „Комтрејд“ и портала Телеграф.рс Веселина Јевросимовића (48) у Лужичкој улици! Једна бомба пала је на терасу собе у којој је у моменту експлозије спавала Јевросимовићева 12годишња ћерка.

 

Полиција сумња да су нападачи били маскирани, а да су се до Јевросимовићеве куће довезли мотором из правца стадиона Црвене звезде. Испред куће, један нападач је сишао с мотора и бацио „кашикару“ на терасу, док је други с мотора убацио експлозивну направу у двориште. У нападу, срећом, нико није повређен, а од експлозије су оштећени фасада и прозори куће. Осим ћерке, у кући је у моменту експлозије била и Јевросимовићева супруга.

Нападаче су снимиле сигурносне камере, али се на снимцима не виде њихова лица, тако да је на основу тога немогуће извршити идентификацију. Београдска полиција је обавила увиђај и у току јучерашњег дана на информативни разговор је приведено неколико особа. Нико за сада није осумњичен за напад. Јевросимовић каже да је шокиран нападом на своју породицу, као и на послове којима се бави. Ово није само напад на моју породицу и мене, већ и покушај атентата, а плашим се и да је напад на медије, пошто сам власник портала „Телеграф“, који је за кратко време постао један од најважнијих и најутицајнијих у Србији. Никада ни ја, ни моја компанија „Комтрејд“ никоме ништа нисмо дуговали и зато позивам државу да што пре реши овај случај, јер га видим као класичан случај застрашивања медија.

"Шокиран сам!", поручује Јевросимовић.

Поводом напада на Јевросимовића реаговао је и министар полиције Ивица Дачић, који тврди да ће се испитати све околности атентата. Спровешћемо хитну истрагу. Потрудићемо се да се цео случај испита до краја и да се утврди чињенично стање и мотив напада. Такође, мора да се утврди да ли је ово ударац на слободне медије или је у питању нешто друго. Држава ће учинити све што је у њеној моћи да обезбеди заштиту свим медијима и новинарима у Србији. Нико у Србији не сме да напада медије и њихове власнике - изјавио је Дачић.

Државни секретар у МУП Србије Вања Вукић рекао је да полиција прегледава снимке камера с Јевросимовићеве куће, као и са околних кућа. Полиција интензивно трага за починиоцима овог напада. Очекујемо да ће осумњичени за овај бомбашки напад бити приведени у најскорије време - рекао је Вукић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси