Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Плашим се да ћерки не остану трауме!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2013.

Аутор: Н. Ш. Извор: Информер

Плашим се да ћерки не остану трауме!

Веселин Јевросимовић (48) огорчен је због бомбашког напада на његову кућу на Бањичком венцу, посебно зато што је једна „кашикара“ експлодирала на само неколико метара од собе у којој је спавала његова 12-годишње ћерка! Власник „Комтрејда“ и информативног портала „Телеграф“ уверен је да је у питању напад на слободне медије, јер, како каже, ником није дужан и не бави се политиком.

 

Напад се одиграо у суботу, нешто пре пет сати ујутро, а београдска полиција је убрзо привела двојицу младића на информативни разговор. Међутим, младићи су убрзо пуштени јер је утврђено да нису повезани с нападом на једног од најбогатијих Срба.

Подсетимо, двојица нападача дошли су мотором до Јевросимовићеве куће на Дедињу и бацили једну бомбу у двориште, а другу на терасу спаваће собе, у којој је била мала Тара. Сигурносне камере су их снимиле, али им се не виде лица јер су носили кациге. Одмах након напада побегли су мотором. Убрзо је на лице места изашла полиција која је остатке експлозива однела на вештачење, а увиђај је настављен и јуче. Јевросимовић каже да никад није имао везе с криминалом и да га напад неће обесхрабрити.

- Препуштам истрагу полицији и надам се да ће их брзо ухватити. Моја ћеркица је сада добро и покушавам да амортизујем целу ситуацију како јој не би остале трауме. Понављам, ово је, по мени, удар на слободне медије - изјавио је Јевросимовић.

Поводом напада, огласили су се и премијер Ивица Дачић, као и његов први помоћник Вања Вукић, који су најавили најхитнију истрагу.

- Учинићемо све да се цео случај до краја испита и да се утврди мотив. Нико у Србији не сме да напада медије и њихове власнике - рекао је Дачић.

Забринут и НУНС

Председник Независног удружења новинара Србије Вукашин Обрадовић апеловао је на надлежне да што пре расветле инцидент.

- Посебно забрињава чињеница да околности указују на то да је случај повезан с писањем Јевросимовићевог портала. Уколико је то тачно, онда је то упозорење да се враћамо у времена када су медији, њихови власници и новинари били на мети озбиљних криминалних група - каже Обрадовић.

Обогатио се у Немачкој

Веселин Јевросимовић је 1986, са само 27 година, у Диселдорфу постао директор и један од четири већинска акционара немачке компаније ЦХС. Она је до 1998. године била у врху по дистрибуцији рачунарске опреме, са годишњим прометом од близу десет милијарди долара. Средином 1996. године Јевросимовић продаје своје акције у овој фирми, враћа се у Београд и оснива „Комтрејд групу“, која се бави израдом софтверских решења. Бивши је државни репрезентативац у атлетици и шампион Универзитетске лиге у скоку с мотком. Он је, такође, председник Атлетског савеза Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси