Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Извињење Оливере Ковачевић Београдском синдикату
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 03. 2013.

Аутор: СА Извор: РТС, Нови магазин

Извињење Оливере Ковачевић Београдском синдикату

Водитељка емисије 'Да можда не' Оливера Ковачевић упутила је данас извињење члановима групе Београдски синдикат јер је грешком песму 'Косово је Србија' приписала том бенду.

"Изражавам искрено задовољство што су чланови Београдског синдиката изјавили да песма 'Косово је Србија', која се налази на десетине места на Интернету, потписана њиховим именом, није њихова и да се ради о фалсификату", навела је Оливера Ковачевић.

 

Она је рекла да су чланови групе Београдски синдикат били позвани у емисију и да би сви неспоразуми били разјашњени у току емисије да се неко од њих одазвао позиву.

Ковачевић је објаснила да је песма коришћена као илустрација екстремистичких ставова омладине.

"Иако је у емисији речено да на Ју-тјубу уз песму 'Косово је Србија' стоји име Београдског синдиката, то није потенцирано, већ се настојало разјаснити о чему се заправо ради, па је дословно речено: 'Небитно је како се зове група. Не помињемо Синдикат, неки бенд...', рекла је ауторка емисије.

Оливера Ковачевић је казала да текст песме "Косово је Србија" представља екстремни пример језика мржње и националне нетрпељивости и да ће редакција емисије "Да можда не" затражити од Министарства унутрашњих послова и њиховог Одељења за високотехнолошки криминал да покрене истрагу и утврди ко заиста стоји иза те песме и уклони је са Интернета.

"Групи Београдски синдикат упућујем јавно извињење, а њихов деманти ће у програму РТС бити објављен у складу са законом", закључила је Оливера Ковачевић.

Чланови Београдског синдиката побунили су се синоћ након емитовања емисије, јер је пуштен део песма за коју је погрешно наводено да је песма те групе.

Један од чалнова БГ синдиката Шкабо на свом профилу на друштвеној мрежи Фацебоок је рекао: Зашто, Оливера? Зашто, Тијанићу? Сад ћемо лепо на суд!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси