Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нема пара за медије који критикују
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 03. 2013.

Извор: Б92, Бета

Нема пара за медије који критикују

Чланица комисије Чачка за доделу средстава медијима Миријана Ђоковић из СНС каже да ће се залагати да медији који критикују СНС не добију средства из буџета.

Недељник Чачанске новине и Радио Озон, који послују у оквиру медијске куће "Јутро продакшн" због изјаве Ђоковићеве званично су тражили од Градског већа њено изузеће из комисије, што је Градско веће одбило.

Главни уредник "Чачанских новина" Стојан Марковић сматра да је таква одлука Градског већа "скандалозна". 


"Након одлуке Градског већа да Ђоковић остане члан Комисије угрожен је кредибилитет Комисије, крши се изборна процедура конкурса и шаље се порука јавности да медији треба да буду политички подобни", рекао је Марковић агенцији Бета.

Ђоковићева, која је и помоћница градоначелника Чачка за област економског развоја и заштиту животне средине, један је од пет чланова Комисије за доделу средстава у области јавног информисања које је изабрало Градско веће.

Раније је била новинар на локалним телевизијама Галаксија 32 и ТВ Чачак.

"Ђоковић је недавно на седници Градског одбора СНС обавестила Одбор да ће се као чланица Комисије за доделу средстава у области јавног информисања залагати да они медији који критички извештавају о раду локалне организације, одборника, градских функционера и директора који су кадровска решења СНС и нарочито медији који критикују народног посланика странке из Чачка Александра Радојевића, добију умањена средства или да уопште не добију средства на Конкурсу за доделу средстава у области јавног информисања", наводи се у писаном образложењу "Јутро продакшн" достављеном Градском већу.

Ђоковић је, наводи се даље у образложењу, у разговору с представницима редакције "Чачанских новина" и Озон радија и председника Комисије Александром Дачићем, потврдила веродостојност те своје изјаве као и да остаје при таквом ставу и да нема намеру да се својевољно повуче из Комисије.

Локална самоуправа Чачка определила је ове године 13 милиона динара за јавно информисање.

Градоначелник Чачка Војислав Илић је пренео своја овлашћења у расподели тих средстава на Градско веће које је формирало Комисију и расписало конкурс за расподелу 6,3 милиона динара за јавно информисање грађана од локалног значаја, чији ће резултати бити познати за десетак дана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси