Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Случај Даде Вујасиновић у Висбадену?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 03. 2013.

Аутор: Д. Д. Извор: Данас

Случај Даде Вујасиновић у Висбадену?

Комисија за истрагу убистава новинара даће, по свему судећи, документацију о случају новинарке Даде Вујасиновић Криминалистичком институту у Висбадену на супервештачење, сазнаје Данас у обавештеним круговима.

Председник Комисије Веран Матић раније је најављивао такву могућност, имајући у виду високу међународну репутацију немачких експерата, али се сада предузимају и конкретни кораци у томе правцу. Институт из Висбадена познат је нашој јавности по ангажману у расветљавању атентата на премијера Ђинђића.

Његови закључци, међутим, нису овде прошли без контроверзи.

Како наводе извори Данаса, Комисија се суочила са два гледишта о случају убиства Даде Вујасиновић. Једно има полиција, која оцењује да је у питању самоубиство и случај сматра решеним, и друго, републичка јавна тужитељка Загорка Доловац, која га још држи отвореним. У таквој ситуацији тражење „трећег мишљења“ Комисија је видела као реалан излаз.

Представници полиције у Комисији нису сматрали да евентуално слање документације о овом случају у Висбаден дезавуише њихов рад. Напротив, сазнаје се, дали су своју сагласност у уверењу да ће налази српске полиције бити потврђени, као и у случају Ђинђић.

Новинарка Дада Вујасиновић нађена је мртва у своме стану пре осамнаест година.

Професионална и шира јавност очекују да Комисија за истрагу убистава новинара коначно дође до истине, и тако пресече нагађања и стави тачку на случај.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси