Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сцене голотиње на телевизији са националном фреквенцијом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 03. 2013.

Аутор: А. М. - И. П. Извор: Информер

Сцене голотиње на телевизији са националном фреквенцијом

Телевизија Б92, која се хвалила квалитетним и културним програмом, спала је на то да приказује голотињу ради бољег рејтинга.

Наиме, у два сата иза поноћи, у ријалитију „Велики брат“ приказан је један од близанаца, Жарко Стојановић, како се тушира потпуно наг.

Голотиња је допуштена

Без обзира на то што емитовање садржаја овог ријлитија иде са два минута закашњења, гледаоци крај малих екрана имали су прилику да виде Жарков полни орган.

Горан Караџић, заменик председника Савета РРА, тврди да такав садржај није забрањено емитовати после поноћи.

- Наго људско тело није забрањено приказивати уколико се програм емитује иза поноћи. Не смеју се емитовати мастурбација, пенетрација или секс, и у тим случајевима бисмо реаговали - рекао је Караџић за Информер. Иако садржај који је емитован на Телевизији Б92 није противзаконит, поставља се питање моралне одговорности. Ова национална телевизија, која се представља као стуб урбане културе допустила је да зарад рејтинга пушта голотињу.

- Вероватно је по начелима телевизије Б92 и приказивање људи док се туширају урбано - каже Александра Јанковић, психолог и додаје:

- Покушавају да се голотињом такмиче с другима. Крајње неосновано прозивају Пинк због шунда и кича, а они су сада много гори од њих. Начин на који привлаче публику је трагикомичан. А ти близанци су социолошки феномен. Србију знају само из песама и кажу да смо убијали своје председнике. То је страшно - рекла је Александра.

Са ТВ Б92 кажу да је голотиња „демократска тековина“.

Надметање сексом

- Сваки ријалити шоу, па и овај, сматрамо обележјем урбане културе и модерне комуникације, а приказивање туширања на телевизији управо је део демократског наслеђа. Докле год се такве сцене приказују у примерено време, с адекватним ознакама и упозорењима на садржај, сматрамо да су гледаоци заштићени и поштовани. Осим тога, „Велики брат“ је шоу с традицијом дугом 14 година, што потврђује и чињеница да се до сада приказивао на најпрестижнијим каналима у свету - каже за Информер пи-ар Б92 Катарина Панић.

Пеђа Д Бој: Близанци су моја копија

Пеђа Д Бој, бивши учесник „Великог брата“, сматра да ће близанцима ово донети популарност, али да су Жарко и Жељко само његова бледа копија.

- Ти близанци нису ми конкуренција, иако су много млађи. Важно је да сам ја био први у показивању „будале“ и драго ми је што су ме следили. Реците им само да је то већ виђено и да су моја копија. Чуо сам да неки политичари кад се напију ваде „будалу“. То је постао општи тренд - рекао је Пеђа Д Бој.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси