Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Објављен Водич кроз праксу Савета за штампу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 04. 2013.

Објављен Водич кроз праксу Савета за штампу

Најинтересантнији случајеви о којима је у првој години рада одлучивала Комисија за жалбе Савета за штампу објављени су у брошури намењеној правосудним, али и свим другим институцијама и појединцима, који се залажу за спровођење етичких стандарда у медијима.

У „Водичу кроз праксу Комисије за жалбе“ представљено је девет одлука Комисије, које се односе на обавезу поступања са дужном новинарском пажњом, објективност извештавања, приватност „обични х грађана“, критику јавних личности, права мањинских група и заштиту ауторских права, предвиђених Кодексом новинара Србије.

Штампање овог водича је део пројекта упознавања судија и тужилаца у Србији са радом Савета за штампу, у оквиру којег ће, за представнике правосудних органа, бити организовани семинари у шест градова Србије.

Прва два скупа заказана су за 19. и 23. април у Нишу и на Златибору. Савет за штампу, једино саморегулаторно тело у медијској сферу у Србији, основали су: Асоцијацила медија, Локал прес, Удружење новинара Србије и Независно удружење новинара Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси