Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Власт разматра укидање ТВ „Мост“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 04. 2013.

Аутор: И. М. Ј. Извор: Блиц

Власт разматра укидање ТВ „Мост“

Влада Србије разматра да у наредним месецима прекине финансирање Телевизије „Мост“ из Косовске Митровице. У врху власти, незванично сазнаје „Блиц“, постоји незадовољство начином на који та телевизија извештава - једнострано, у потпуној супротности са званичном политиком Београда.

Ова телевизија која послује у оквиру ЈП „Мрежа Мост“ недељама извештва једнострано, преносећи као најважније изјаве и саопштења локалних политичара - кажу за „Блиц“ у Влади Србије.

Према речима нашег извора, кап која је прелила чашу јесте програм после парафи рања споразума Београда и Приштине у Бриселу, у којем поједини функционери опозиције представнике власти називају издајницима.

 Већ неко време се вести Телевизије „Мост“ заснивају на саопштењима посланика ДСС Марка Јакшића и председника СНВ северног КиМ Милана Ивановића. Све што изговарају су увреде и претње, а све то преноси телевизија која се издржава средствима из буџета Србије - каже извор нашег листа.

Годишњем за ЈП „Мрежа Мост“, у оквиру којег Телевизија „Мост“ емитује програм, из буџета се издваја 156.000.000 динара, што је око 1,4 милиона евра. У ЈП „МрежаМост“ запослено је 150 људи.

Примера ради, за новинску агенцију Танјуг, која запошљава 250 људи, годишње се из буџета издваја око 200.000.000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси