Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Радио Лесковац“ обележио 42 године постојања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 05. 2013.

Аутор: Тома Стевановић Извор: Правда

„Радио Лесковац“ обележио 42 године постојања

Регионална радио-дифузна установа „Радио – Лесковац“ ове године у време „празника рада“ обележила је 42 године успешног рада.

Тачније, 1. маја 1971. године у 12 сати некадашњи спикери овог радија Драган Булатовић и Олга Стојиљковић највили су почетак рада новог радија на југу Србије изржавајући наду тадашњег Социјалистичког савеза,њиховог оснивача, да ће овај радио дуго година истрајати.

Од некада малог колектива новиунарских ентузијаста ова медијска кућа прерсасла је у озбиљно јавно информативно предузеће, које је за протеклих 42 године у оквиру својег радио и ТВ- програма објавило око 150 хиљада разних вести са југа Србије, пре севга из Лесковца и Јабланичког управног округа. Новинари су уредили и водили око 14 000 информативних емисија типа „Дневник“ или „Панорама“ као и око 10 хиљада специјализованих емисија. Овај регионални радио дао је свој пуни допринос у развоју еколошке свести на југу Србије,посебно у периферним насељима значајно учествујући у заједничким емисијама са Првим програмом Радио Београда и са Удруженим радио-станицама Србије. Радио данас емитује целодневни програм, и има специјализоване емиусије на Ромском и Македонском језику.

Радио Лесковац данас располаже са око 14 000 Лп-плоча и нотних записа ,са око 1 500 трака и двадесетак хиљада дискета. Тим сјајних новинара предводи директорка Славица Вучковић. Радио Лесковац је дуги низ година пословао у оквиру система ИО.“Наша реч“ из Лесковца, а овај радио је покренуо и регионалну „Телевезију Лесковац“, која је данас самостална медијска кућа.

Плејада врсних српских новинара, данас чланова бројних српских и ино-редакција су поникли у овом радију, а већина њих се окупила овог првомајског празника да се ту подсети својих почетака у радију, додуше скромно а и како економске прилике у Лесковцу налажу.

Колективу Радо-Лесковца искрене честитке упутили су челници града и Републике а међу првима др Горан Цветановић градоначелник града Лесковца и лидер овдашњег одбора Српске напредне странке.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси