Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Данас сахрана Татјане Вурдеље
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 05. 2013.

Аутор: И. Ц. Извор: Политика

Данас сахрана Татјане Вурдеље

Татјана Вурдеља (1933-2013) није написала ниједну једину реч на страницама „Политике”, али је била неизрециво важна за њену Спортску рубрику. Радећи деценијама као спортски документариста снабдевала је своје колеге спортске новинаре оним драгоценим подацима који су костур сваког озбиљног текста.

Била је нечујна. Уместо ње се чула њена писаћа машина док је у разне обрасце, које је „Политика” специјално наручивала, уписивала резултате, биографске податке, разне чињенице... Све што, како је објашњавала, „једнога дана некоме може да затреба, јер зато и постоји архива”.

У то време „Политикина” спортска документација је имала све замисливе и незамисливе податке. Од падобранства и планинарства, па до олимпијских игара и светских првенстава у фудбалу.

У спортске разговоре се није мешала. Кад би се огласила то је било, углавном, да колеги, који о нечему треба да пише, да коверат с оним што му је било

неопходно: подаци, слике, исечци из новина...

Као дете се намучила у окупираном Београду. Али те муке су биле и битисале.

После много времена су дошле друге. Непобедиве.

Годинама је неговала свог тешко оболелог супруга Радета Станојевића, једног од великих „Политикиних” уредника, а кад је остала без њега почеле су да је сустижу болести. Једна по једна.Татјана Вурдеља биће сахрањена данас, у 13,30 ч, на београдском Новом гробљу. Опело је у 13 ч.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси