Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Деценија Курира
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 05. 2013.

Аутор: Игор Ћузовић Извор: Курир

Деценија Курира

На данашњи дан пре тачно десет година изашао је први број Курира, у историји Србије најубојитије оружје против криминалаца и корумпираних будала.

Од првог броја, Курир расте. Армија читалаца је све већа и већа. Од наших сирових и сурових почетака, кад нам је циљ био да се бескомпромисно, маљем, обрачунавамо с криминалцима и корумпираним гњидама, који су за 13 година транзиције успели да покраду све што је овај народ стварао пола века, па све до данас, кад смо дневни лист светског формата и тиража, ми растемо.

Расте број страна, расте број рубрика, расту наш углед и моћ у друштву, расте страх идиота који возе наше џипове, живе у нашим вилама, једу наше шкампе и пију наш шампањац, иду на наша летовања. Страх их је већ десет година да не изађу на насловној Курира, да народ не сазна како су дошли до покраденог богатства.

Мој сан је да једног дана, надам се брзо, у Куриру имамо дугачак списак олоша којима ћемо у затвор слати најбоље дневне новине. Сањам да им гледам изобличене, надрогиране, лоповске фаце док их трпају у марицу, да гледам како плачу док их судија шаље у затвор да сатруну.

Хоћу да гледам како њихове силиконске курветине плачу, како пате, јер осећају да је време глупости и примитивизма који су их изгурали на врх друштвене лествице заувек прошло.

Хоћу да видим да паре које ова жгадија већ две и по деценије краде иду у буџет- наставницима, које ће деца онда више поштовати, и више учити, и бити паметнији, и поставити поново ову велику нацију на своје ноге. Хоћу да видим раднике како поново имају своја права, како узимају своју судбину у своје руке, како чекићем туку ланце којима су их тајкуни и њихове политичке слуге све ово време везивали. Хоћу да видим срећне породице, широке осмехе, децу која с поносом држе за руке своје очеве и мајке који знају зашто иду на посао, знају да ће своје дете сваке године водити на море, и да неће морати да стрепе хоће ли оно имати шта да обуче или ће га деца локалног преваранта који се преко ноћи претворио у бизнисмена зајебавати.

Хоћу да брзо дође време кад ћемо поново да се одушевљавамо науком, кад ћемо поново да читамо књиге. Да се поносимо чињеницом да нам је дете добило петицу у школи, а не тројку (па смо поносни јер „није штребер“).

Не заваравајмо се, у природи људи је да стално напредују. Србија ће, пре или касније, изаћи на прави пут. Само, боље је да то буде пре него касније.

Најбржи начин да се то деси што пре јесте да се разрачунамо с организованом политичко-тајкунском мафијом, која нас све држи као таоце већ две и по деценије.

Курир је право оружје за то. Лоповски тајкуни, корумпиране политичарске битанге, екипо с коца и конопца, немајте илузије: Курир долази по вас. Ниједан се неће извући. То вам обећава редакција Курира.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси