Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Деценија борбе за народ Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 05. 2013.

Аутор: Игор Ћузовић Извор: Курир

Деценија борбе за народ Србије

Пре тачно десет година, 6. маја 2003. изашао је први број Курира, тада првог правог таблоида у Србији. Курир је за кратко време, нападајући оне које нико није смео да напада, постао један од најтиражнијих и најутицајнијих медија у Србији и велика главобоља за све који су се од почетка транзиције обогатили на грбачи народа.

Данас, деценију после, Курир је најтиражнији и најутицајнији дневни лист на Балкану, једини дневни лист дизајниран у складу с најновијим светским стандардима, медиј који се бави свим аспектима друштвеног живота. Поред уобичајених афера и разоткривања криминалних шема тајкуна и политичара, по чему смо чувени већ 10 година, однедавно у Куриру постоје и рубрике Култура, Наука и Бизнис, чиме смо постали медиј светског формата.

Били смо и остали ноћна мора тајкуна

Курир данас, у штампаном издању или преко интернета, сваког дана чита више од 1.300.000 људи. Народ, који је од првог броја стао уз нас, поготово они којима су узете све паре, узета сва права, којима је одузето људско достојанство, зна да је Курир једини медиј у држави који ће увек, без изузетка, бити на страни радника, који ће се до последње капи мастила борити за права обесправљених, а против моћних и бесних.

За ових десет година на нашим насловним страницама завршили су сви, без изузетка и без милости, који су покушали да се играју бога са Србијом и Србима и да својим лоповским комбинацијама уништавају будућност наше деце. Не постоји корумпирани политичар или лоповски тајкун који није закукао кад су му поданици ујутру јавили: „Ено те на насловној Курира“. Не постоји медиј у овој држави, нити је постојао, који толико плаши криминалце и њихове помагаче.

Драги читаоци, ви то најбоље знате: ако сте жртва лопова, тајкуна или корумпираних политичара, адреса на коју треба да се обратите јесте Курир, Влајковићева 8, Београд.

Увек уз оне на које су сви заборавили

Мисија Курира, међутим, није само да буде бич политичких криминалаца и лоповских тајкуна, нити да по сваку цену будемо најтиражнији. Они којима су сви окренули леђа, они који су у очају помишљали да наде и спаса за њих и њихову породицу нема добро знају да је Влајковићева 8 адреса на коју се треба јавити.

Курир је много пута, захваљујући верној армији својих читалаца, помогао добрим људима без новца да добију кров над главом, да на лечење у иностранство пошаљу децу којој у Србији не би било спаса, да свој живот поставе на ноге и узде судбине поново узму у своје руке. Не постоји град у Србији у коме не постоји бар један човек којем је Курир помогао својом акцијом . Ово је и највеће благо Курира и свих нас из редакције, који, предвођени власником Александром Родићем, покушавамо да од ове земље створимо место на којем ће наша деца и унуци имати живот много бољи од овог нашег.

Драги читаоци, ако сте животно угрожени, и ви и ваши најмилији, а немате коме да се обратите, права адреса је Курир, Влајковићева 8, Београд.

Ново доба српског новинарства

Од пре шест дана Србија је богатија за нови Курир, једини лист светског формата који има. Уз редизајн, који је тим наших стручњака припремао више од шест месеци и који је урађен према најновијим светским стандардима, нашим читаоцима дали смо и оно што сваког дана читају читаоци Њујорк тајмса, Гардијана, Зидојче цајтунга, Фигара, Ла Републике... Увели смо нове рубрике, најбоље у држави.

Рубрика Бизнис, у којој ће вас наш тим стручњака сваког дана обавештавати о најновијим дешавањима у Србији кад је реч о инвестицијама, радним местима и економским кретањима, као и о стању на берзама и тржиштима широм света.

Рубрика Култура, у којој ћемо слушати шта имају да нам кажу сликари, балетани и балерине, глумци, редитељи, драматурзи, сликари, вајари, књижевници, музичари, и то прави, а не ови које врте по телевизијама, као и сви други којима је уметност животни позив. Без цензуре, без рекламе, сасвим слободно.

Рубрика Супернова је право чудо у Србији. Најновија дешавања из науке, пре свих других светских медија (домаће нећемо ни да помињемо, толико смо испред њих), сваког дана усред Србије!

Поред овог, Курир је богатији и за сасвим нови концепт рубрике Спорт: уверите се и сами, ниједна информација, анализа или статистика неће промаћи нашим новинарима и уредницима, а самим тим ни читаоцима Курира, а све ће бити систематизовано и читаоцима презентовано кроз најмодерније графичке приказе, табеле и инфографике.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси