Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бахати Тијанић мора да оде са телевизије!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 05. 2013.

Извор: Курир

Бахати Тијанић мора да оде са телевизије!

Александар Тијанић је моћнији од свих политичара заједно!

Политичари, сви одреда, куну се да њихове странке не штите првог човека РТС, мада, признају, ни њима није баш најјасније како то да он већ годинама уређује Јавни сервис, а иза себе има толике афере. Уз то је и програм, руку на срце, како кажу, лош.

Бољи менаџмент Зоран Бабић из СНС подсећа да борба против корупције и криминала мора да се води систематски, а да надлежни, ако имају доказе против Тијанића, с њима треба да изађу у јавност.

- РТС заслужује да има бољи менаџмент, који неће емитовати репризине репризе репризу. Тијанић није адекватно решење за јавни сервис 21. века - каже Бабић и додаје да СНС не чува Тијанића.

Првог човека Јавног сервиса не чува ни ПУПС, тврди Константин Арсеновић и признаје да је прилично збуњен кад је реч о Тијанићу, јер „мало, мало, па исплива нека афера о њему, а никад ништа да се реши“.

- Немам информације ко га штити. Ми га не штитимо - ни званично, а ни незванично. Логично би било да оде, све и да нема те афере иза себе, понаша се бахато, коментари су му непримерени, некако... недодирљив је. Човек на таквој функцији мора да буде оличење културе - каже Арсеновић и додаје:

- За РТС је брука да га води човек као што је Тијанић. Мада, мени он више и не смета, не обраћам пажњу на њега. Игноришем га, тако штитим своју душу.

ДСС није штитио Тијанића

Иако су Тијанића својевремено повезивали с Коштуницом, Зоран Николић из ДССтврди да они никад нису давали ветар у леђа директору РТС.

- Тијанић је само још један посвећени радник у испуњавању европске агенде која је у супротности с државним и националним интересима. Никад га нисмо штитили, кад је ДСС био на власти уређивачка политика је била далеко слободнија.

Бранко Ружић из СПС слаже се да је Тијанић феномен.

- Чињеница да је толико дуго на челу РТС, а да је пре тога успео да подигне из пепела две телевизије, говори о његовим професионалним квалитетима. Не верујем да је имао политичку подршку, сетите се само да су често и они на власти били незадовољни његовим радом - наводи Ружић.

Зашто је Тијанић забранио Курир

Зоран Бабић, СНС

Курир је најутицајнији писани медиј и не сме због нечијег личног анимозитета да буде искључен из јутарњег прелиставања. Ево, ја нећу више да идем у јутарњи програм РТС ако у комплету за прелиставање нема Курира.

Бранко Ружић, СПС

Курир има велики утицај на јавност и у корист је РТС да се нађу у тој рубрици. То или је грешка, или намера.

Зоран Николић, ДСС

То је јако лоше, недопустиво. Не знам чиме је изазвано, али РТС себи не сме да дозволи да једне од најтиражнијих новина, ако не и најтиражније, не уврсти у прелиставање штампе.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси