Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Забрањене информације појединим новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 05. 2013.

Аутор: Живко Перишић Извор: Бета

Забрањене информације појединим новинарима

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић забранио је да се поводом Дана победе и свечаности на Брду мира позову новинари агенције Бета и Вечерњих новости, речено је у протоколу општине. Традиционално обележавање Дана победе у рудничко-таковском крају организује се на Брду мира где су споменици партизанским борцима, црвеноармејцима погинулим на овим просторима и југословенским интернирцима страдалим у логорима Норвешке за времн Другог светског рата.

 

Сви новинари који извештавају из овог краја, добили су позиве за свечаност изузев Бете и Вечерњих новости, на које се председник жестоко наљутио што су објавили изјаве опозиционих одборника да је за концерт Ане Бектуте, прошлог месеца, плаћено 840.000 динара.

Како је за агенцију Бета изјавила портпаролка за информисање у општини Славица Радоман, која је слала позиве, председник општне је наредио да се за ове две редакције не шаљу "јер не пишу лепо о Горњем Милановцу".

Председник општине није желео да разговара са овим новинарима већ је, преко секретарице, рекао да општина на организује ову свечаност већ Савез бораца и да су они позивари.

У Савезу бораца Владимир Јовановић је изјавио да је договорено да "општинска служба протокола позове све новинаре, што су они учинили а није ми познато зашто су ове редакције изостављене".

Непожељни новинари затражиће заштиуту од својих редакција, новинарских удружења и повереника за заститу информација од јавног значаја, јер им је онемогућен рад, због чега ће највише бити оштећени градјани - корисници информација Бете и Вечерњих новости.

Ускраћивање информација је и кривичвно дело.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси