Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Секулић: Медијска реформа у ћорсокаку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 05. 2013.

Извор: РТС

Секулић: Медијска реформа у ћорсокаку

Влада Србије не би требало да жртвује медијске реформе зарад важних државних послова, попут решавања питања Косова и добијања датума за почетак преговора са ЕУ, закључено на скупу о слободи медија.

Медијска реформа је у ћорсокаку, а Влада Србије не би требало да жртвује тај процес зарад важних државних послова, попут решавања питања Косова и добијања датума за почетак преговора са ЕУ, закључено је на скупу о слободи медија.

 

"Неизвесно је доношење новог Закона о информисању и изгледа да је могуће одлагање усвајања тог закона на неодређени рок", рекао је председник Управног одбора Асоцијације медија и главни и одговорни уредник агенције Фонет Зоран Секулић на скупу у Медија центру.

Секулић је истакао да је тај закон важан јер предвиђа прекид буџетског финансирања медија од 1. јануара 2014. године, као и да држава до 15. септембра распише конкурс за пројектно финансирање за следећу годину.

"Закон је важан и јер предвиђа кратке рокове за озбиљне промене, попут приватизације преосталих 66 државних медија, која би требало да се заврши до краја 2014. године", рекао је Секулић.

Секулић је подсетио да је Србија, у складу са Медијском стратегијом, требало да до краја марта добије медијске законе, али није познато када ће они бити донети ни колико ће медијских закона бити усвојено.

"Медијска реформа у Србији улази у критичну фазу и доношење новог Закона о информисању и закона који се односе на електронске медије је у ћорсокаку и изгледа да је могуће одлагање на неодређени рок", рекао је Секулић.

Истакао је да ниједан реформски процес, па ни медијска реформа, не би требало да буде жртвован због великих државних послова, попут примене бриселског споразума о Косову или добијања датума за почетак преговора са ЕУ.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

11.05.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 19:28

Regulisanje elektronskog izdavanja novina

Pod medijem se u smislu clana 27. stav 2. Nacrta zakona o javnom infiormisanju i medijima narocito podrazumevaju dnevne i periodicne novine ... i elektronsko izdanje ovih medija, kao i samostalno elektronsko izdanje koje se distribuira putem interneta i drugih mreza elektronske komunikacije. Ne znam da li je ovakva definicija ostala u zavrsnoj verziji nacrta.

Izdanja novina u bliskoj buducnosti bice sve vise u elektronskom obliku a sve manje u stampanom obliku. Zato se nadam da zavrsna verzija nacrta ovog zakona ima vise odredaba kojima se uredjuje nacin i postupak izdavanja elektronkog izdavanja novina i njihovog distribuiranja putem elektronske komunikacione mreze "Internet".

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси