Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији добро сарађивали у Бриселу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 05. 2013.

Извор: Фонет

Медији добро сарађивали у Бриселу

Медији из Београда и Приштине су добро сарађивали током извештавања о дијалогу из Брисела, оценили су данас учесници конференције за медије„Преговори Београд – Приштина из угла медија“.

Сарадња медија из Србије и са Косова није ни у једном тренутку изостала, већ смо стално размењивали информације, изјавио је Љорик Арифај са Радио ТВ Косова.

Он је рекао да су се медији углавном бавили оним стварима које су им њихове делегације представљале и додао да су биле ограничене могућности "читања међу редовима".

Арифај и Арсим Љами из ТВ Клан су као проблем у извештавању навели то што нико није знао тачно шта садржи споразум.

Љами је рекао да је у Бриселу недостајала транспарентност, додајући да је делегација Приштине покушавала да преговори буду затворени, за разлику од делегације Београда.

Улога новинара је веома важна у нормализацији односа, рекла је заменик главног уредника Новог магазина Јелка Јовановић и као проблем навела језичку баријеру.

Она је истакла да је битно да се у медијима појави што више детаља о преговорима уз аргументе обе стране и додала да је у извештавању из Брисела било проблема око добијања информација које могу да се провере из више извора.

Никола Томић из дневног листа Данас је као проблеме навео присуство етничких стереотипа и утицај на медија политичара и пословних људи због њихових повезаности са властима, политиком и пословним људима.

Он је рекао да медији у свом извештавању прате државну политику о Косову, додајући да ће тако бити све док тржиште не буде слободне и медији не буду слободни од разних утицаја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси