Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Први жандарм позива медије да се баве истином
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 05. 2013.

Извор: Мондо, Бета

Први жандарм позива медије да се баве истином

Командант Жандармерије Братислав Дикић позвао је данас медије да се уздрже од објављивања неистинитих и непроверених информација.

Објављивањем проверених информација медији су гарант спровођења правде и очувања безбедности Србије, као што је то Жандармерија годинама, каже први жандарм Србије након спроведене истраге Унутрашње контроле МУП-а.


Сектор унутрашње контроле доставио је Тужилаштву извештај са доказима о истрази против више припадника Жандармерије, а међу њима није у таблоидима прозвани командант.

"Већ дуже времена поједини медији истичу наслове који неаргументовано и без основа нарушавају углед полицијских службеника и јединице Жандармерије у целини", навео је Дикић у саопштењу поводом медијских написа о истрази против корумпираних припадника његове јединице.

Покушавајући да учесталим нападима који се заснивају на неистинама унесу немир и неповерење нашег народа у часну, најобученију и најбројнију јединицу МУП-а Републике Србије, доводе до тога да се запитамо коме је потребно да наш народ изгуби поверење у Жандармерију у времену када наша земља пролази кроз један од тешких периода и када се бори да сачува безбедност грађана и државни интегритет, истакао је Дикић.

Дикић је навео да неки медији мимо судова и тужилаштава, унапред оптужују, притварају, и осуђују неке полицијске службенике.

"У својим натписима наводе непроверене чињенице, манипулишу истином, именују без иједног доказа, упиру прстом без срама и не дозвољавају да истина доспе у јавност", навео је Дикић.

Дикић је додао и да је он, неосновано и без доказа, у неким медијима доведен у везу са криминалним актиностима и да су га медији оптужии да прикрива, помажем и "окрећем главу" пред криминалним радњама појединих припадника Жандармерије.

"То је апсурдно и нетачно. До сада сам искључиво поступао у складу са законом и спроводио све мере из моје надлежности што ћу наставити и убудуће. Одговорно тврдим да се нико и никада до сада није мешао нити покушао да утиче на спровођење било које истраге коју је по својој дужности спроводио или спроводи Сектор унутрашње контроле полиције", навео је Дикић.

Дикић је додао да никада неће стати у заштиту било ког припадника Жандармерије који је на било који начин нарушио углед професије.

(Бета)

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси