Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  24. рођендан Б92!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 05. 2013.

Извор: Б92

24. рођендан Б92!

На данашњи дан 1989. године основан је радио Б92 као омладинска радио станица која је програм емитовала у Београду.

 

Из мале просторије од око 15 квадрата пре тачно 24 година Радио Б92 пустио је свој глас у етар.

Из скромних услова у којима је почео да емитује програм као омладинска радио станица која се чује у Београду, Б92 израстао је у компанију која има телевизију, веб сајт, Фонд Б92, књижевно издаваштво, музичку продукцију и културни центар РЕX.

Сукоб са режимом Слободана Милошевића, критиковање насиља и нетолеранције, као и борба за грађанска права и слободе обележја су Б92. За време Милошевићеве владавине радио Б92 четири пута је забрањиван.

Због посвећености одговорном новинарству и позитивним друштвеним променама, Б92 је стекао међународни углед: кућа и чланови њеног тима добитници су многих престижних међународних награда за новинарску храброст и промоцију људских права. О Б92 је написан и бестселер "This is Serbia Calling", Метјуа Колина.

Б92 је увек био једна од омиљених радио-станица у главном граду, а расте и његова оппуларност у целој Србији. Осми месец за редом константно расте слушаност. Информативни програм Радија Б92, како показују истраживања, и даље ужива лидерску позицију у извештавању о најновијим вестима и политичким дешавањима

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси