Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кажњен генерални директор ХРТ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 05. 2013.

Извор: Б92, Бета

Кажњен генерални директор ХРТ-а

Генерални директор Хрватске радиотелевизије (ХРТ) Горан Радман кажњен је 15.000 куна (око 2.000 евра) због тога што је прекшио Закон о сукобу интереса.

Радман је власник фирме Наутар д.о.о. која се бави и рекламом, члан је Надзорног одбора Хипо Алпе Адриа банке и Одбора за именовање и награде Атлантик групе.

Уз то, Комисија за одлучивање о сукобу интереса је закључила да је Радман у прекшају, јер није доставио своју имовинску карту.

Генерални директор ХРТ-а мора јавно да објави да је прекшио закон, а у року од 15 дана и да разреши све спорне ситуације због којих је у потенцијалном сукобу интереса.

Горан Радман изјавио је раније да Комисија не може да доноси одлуке о њему, јер није функционер.

Комисија је, међутим, закључила да је Радман функционер којег је именовао Сабор, јер је оснивач ХРТ-а Влада, а ХРТ установа која 85 одсто својих прихода (1,7 милијарди куна) наплаћује кроз претплату од грађанa.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси