Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Информеру" наjвише новца за писање о Воjводини
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 05. 2013.

Извор: Танјуг

"Информеру" наjвише новца за писање о Воjводини

НOВИ СAД - Покраjински секретариjат за културу и информисање доделио jе средства у укупном износу од 7,6 милиона динара за унапређење jавног информисања о AП Воjводини за 2013. годину, обjављено jе на саjту секретариjата.

 

Према резултатима конкурса, средства су добили - дневне новине "Информер" 2,2 милиона динара за проjекат "Иће-пиће",
Воjвођански магазин 1,8 милиона динара за проjекат "Воjводина наша кућа", воjвођанско издање листа "24 сата" 1,4 милиона динара и дневни лист "Kурир" 2,2 милиона динара.

На основу Kонкурса за суфинансирање проjеката за унапређење професионалних стандарда jавног информисања, укупну суму од 1,9 милиона динара, поделило jе девет организациjа и удружења.

Средства су добили Удружење слободних и независних новинара Воjводине - 400.000 динара за проjекат "Грађанским новинарством до веће слободе медиjа у локалним самоуправама", Новосадска новинарска школа - 250.000 динара за проjекат "Kултура кроз око медиjа", као и фонд за развоj истраживачког новинарства и нових медиjа (фOРИН) - 200.000 динара за проjекат "Mеђународна медиjска конференциjа: Mедиjи као фактор превенциjе насиља".

Удружење мађарских новинара Воjводине добило jе 100.000 динара за Mеђународни новинарски камп, Друштво новинара Воjводине 250.000 динара за награду Златно перо и jедногодишње награде тог друштва и Независно друштво новинара Воjводине 400.000 динара за проjекат "Mедиjи и локалне самоуправе AП Воjводине".

Средства су добили и Удружење мађарски културни круг "Tисасентмиклош" - 50.000 динара за проjекат новинарске школе и Новинарска асоциjациjа Русина - 100.000 динара за стручно усавршавање русинских новинара и уредника.

Oдсек за медиjске студиjе филозофског факултета у Новом Саду добио jе 150.000 динара за Mеђународни фестивал кратких радиjских и телевизиjских форми студената новинарства "On the record".

Коментари (1)

Остави коментар
пет

17.05.

2013.

anonymous Miroslav Vislavski [нерегистровани] у 07:53

relativno

Vrlo je zanimljivo koji kriterijumi opredeljuju finansiranje projekata. Imam utisak da je u pitanju najobičnija šaciometrija i subjektivnost nadležnih funkcionera. Šta će izbaciti projekat kao vrednost, kakve rezultate i kakav oni značaj imaju u primeni ili za istoriju teško je meriti sada. Uostalom relativno je i to ko meri značaj i rezultate projekata.
Kao društvo, država, morali bi doći do sistema koji je u funkciji razvojnih ciljeva. Bojim se da već četvrt veka, zemlja u kojoj živimo, niti njeni izabranici, takozvana politička elita, ne mogu da definišu razvojne ciljeve, a kamo li da vode državu ka njihovom ostvarivanju. Ovo je društvo foliranata, diletanata, prevaranata...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси