Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Владимир Цвијан тужи "Наше новине"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 05. 2013.

Извор: РТС, Б92

Владимир Цвијан тужи "Наше новине"

Функционер СНС-а Владимир Цвијан поднеће кривичне пријаве против директора и уредника "Насих новина" због угрожавања безбедности његовог шестогодишњег сина. Цвијан који је председник скупштинског Одбора за уставна питања оптужио је пред новинарима у Скупштини Србије Вука Вучуревића и Антонија Ковачевића да су мањаци и педофили и да су данас "попили кривичну пријаву".

 

"Ова два човека, Вук Вучуревић и Антоније Ковачевић, директор и главни и одговорни уредник 'Наших новина' данас су у моје име 'попили кривичну пријаву' због угрожавања безбедности мог сина, који има шест година, и моје породице", рекао је Цвијан.

Он је навео да је јуче примио телефонски позив из "Наших новина" у којем је упитан где је био на летовању, те да је тада схватио да су "скинули" фотографије његовог сина и супруге с њеног профила на Фејсбуку.

"Они су јуче претили да ће објавити слику мог сина од шест година у својим новинама", рекао је он видно узбуђен, називајући Ковачевића и Вучуревића манијацима, и показујући новинарима летке са фотографијама Вучуревића и Ковачевића на којима пише "Пажња! Педофили!"

"Ја се бавим политиком. Политиком се не бави ни мој син од шест година, ни моја породица", напоменуо је Цвијан и додао: "То је најнижи, најгнуснији начин да се неко бави новинарством".

Цвијан је рекао да сматра да су његов син и његова безбедност угрожени, подсећајући да је реч о новинама које су нападале и безбедност породица премијера Ивице Дачића и потпредседника Владе Александра Вучића.

Он је позвао надлежне државне органе да истраже мотиве и предузму све мере против двојице одговорних из Наших новина, и додао да је реч о људима који "имају дугу историју разног другог ненормалног понашања и у својој породици и они лично".

Он их је назвао "најгорим педофилима у Србији" и изразио наду да ће недавно усвојен "Маријин закон" бити прво примењен на њима.

Цвијан је упутио позив родитељима да не дозволе овим људима да прилазе њиховој деци, а новинарима да праве разлику измедју политичара који обављају јавне функције и њихових породица.

Јутрос су на возилима у околини редакције Наших новина, закачени за брисаче на стаклима, осванули леци с фотографијама директора и главног уредника и натписом "Пажња! Педофили!".

Наше новине данас су објавиле текст под насловом "Србија у дубиози, Цвијан у Дубаију", док је на насловној страни то главна тема уз опаску: "Цвијан се луксузира и прети новинарима".

Наше новине су објавиле га је тај аранжман коштао 1400 евра. Цвијан је одговорио да га је тим путовањем частила жена.

Текст садржи препричан дијалог који је новинарка тог листа водила с Цвијаном након што га је позвала да пита како се провео на одмору и колико је то коштало. У тексту је наведен и велики број претњи које је новинарки, како она тврди упутио функционер СНС.

Уз текст су објављене и две фотографије, за које је Цвијан данас у скупштини рекао да су скинуте с Фејсбук профила његове супруге.

У међувремену су се огласиле Наше новине саопштењем за јавност у коме одбацују оптужбе Цвијана и од надлежних у Скупштини Србије и председника СНС Александра Вучића траже да спрече Цвијана, као посланика те странке, да износи неистине и престане са нападима на њихов лист и не угрожава безбедност запослених.

Из Наших новина тврде да нису имали намеру да објаве фотографије Цијанове супруге и сина.

Из тих новина апелују на лекарску службу Скупштине Србије да провери психичко стање Цвијана јер, како кажу," најискреније сумњају да је оно угрожено".

Антоније Ковачевић је за Б92 рекао да "неко мора да заштити новинаре од бахатих посланика који користећи посланички имунитет нападају људе који се баве својим послом".

"Ми смо данас оптужени да смо педофили, цео Београд је облепљен плакатима, нађи животи су угрожени и мораћемо да нађемо начин како да се заштитимо од оваквих притисака", рекао је Ковачевић. "Господин Цвијан лаже и измишља. Господину Цвијану нико није претио, да ће бити објављена фотографија било ког члана његове породице. Лично ја сам му неколико пута поновио да немамо намеру да се бавимо његовом породицом или његовим сином, да је искључиви предмет интересовања Наших новина господин Цвијан", каже Ковачевић.

Потпредседник НУНС-а Вукашин Обрадовић осудио је понашање посланика Цвијана оценивши да је оно недопустиво, али је позвао и новинаре да професионално раде свој посао. "Он је злуоупотребио и скупштину и свој посланички мандат да би се обрачунавао са једним медијем и сањеговим руководећим људима. Такође морам да кажем да уколико је заиста тачно да су Наше новине претиле Цвијану да ће објавити фотографије његове деце, то се дубоко коси са новинарским кодексима и стандардима".

ДС: Одмах сменити Цвијана

"Незапамћено је понижење Народне скупштине и посланика оно које је учинио посланик СНС Владимир Цвијан, а његово скандалозно понашање и речник нису скоро виђени у овом високом дому", наводи се у изјави шефа посланичког клуба ДС Борислава Стефановића.

Називање новинара педофилима, упозоравање родитеља да склоне децу од њих, позив на линч новинара, штампање и лепљење њихових слика, претње и овакав начин обрачуна са медијима незапамћени су у политичкој историји Србије. ДС поново захтева од СНС да Владимира Цвијана смени са свих јавних и страначких функција.

Стефановић: Поштовати достојанство парламента

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић је поводом обраћања народног посланика Владимира Цвијана у скупштинском холу и оптужби које је изнео рекао да да највише законодавно тело не сме бити место обрачуна посланика и новинара и обрнуто.

Стефановић је истакао да очекује да народни посланици, али и новинари поштују, професионално обављајући свој посао поштују достојанство парламента и грађана Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси