Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Богданов напао новинаре из Ђенове
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 05. 2013.

Извор: Блиц, Б92

Богданов напао новинаре из Ђенове

Иван Богданов напао је новинара и фотографа из Ђенове који су дошли да га интервјуишу и сломио им батерију и меморијску картицу фотоапарата, пише Блиц. Италијани су најпре полицији пријавили Богданова, али су дан након тога одустали од тужбе. Међутим, полиција је "по службеној дужности" ипак тужилаштву проследила пријаву против Богданова. Како пише Блиц, италијански новинар Паоло Креки је са колегом фоторепортером данима чекао Богданова испред његовог стана на Дедињу у жељи да с њим уради интервју за портал "Ил секоло 19" за који ради.

 

Када га је срео, Богданов је одбио да одговара на питања, али га је је фотограф неколико пута сликао.

Богданов се тада наљутио, зграбио фотоапарат и поломио му батерију и меморијску картицу, а затим отишао. Италијани су потом случај пријавили првом полицајцу.

Према писању Блица, италијански новинар је тада рекао да их је Богданов вређао и да им је оштетио опрему, али се у полицију појавио дан касније, уз причу да се "нашао" с делијама који су му купили нову батерију и меморијску картицу и да због тога повлачи све тужбе против Богданова.

Ипак, полиција је, без обзира на промену сведочења Италијана поднела пријаву која је прослеђена тужилаштву, казао је извор из МУП-а Блицу.

Италијански новинар је по повратку из Србије на порталу за који ради написао текст "Богданов: Извињавам се за Ђенову".

"Изгледао је баш као оне ноћи у Ђенови, када је био на огради стадиона са маказама у руци. Замолио нас је да не одемо у полицију, да га не шаљемо опет у затвор. Повукли смо жалбу", закључио је свој текст новинар.

Подсетимо, Богданов је недавно изашао из затвора након што му је Апелациони суд ублажио казну за месец дана због напада на полицију и учешћа у масовној тучи. Он је 2011. био депортован из Италије због изазивања нереда на утакмици Италија - Србија у Ђенови.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси