Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  In memoriam- Сло­бо­дан Ни­ко­лић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 05. 2013.

Извор: Спортски журнал

In memoriam- Сло­бо­дан Ни­ко­лић

У Бе­о­гра­ду је у по­не­де­љак 20. ма­ја од по­сле­ди­ца мо­жда­ног уда­ра пре­ми­нуо Сло­бо­дан Ни­ко­лић (66), ду­го­го­ди­шњи но­ви­нар–са­рад­ник Спорт­ског жур­на­ла.

 

Ни­ко­лић је ро­ђен 10. апри­ла 1948. Од ра­них да­на ис­ка­зи­вао је на­кло­ност пре­ма спор­ту, из че­га се из­ро­ди­ла љу­бав пре­ма но­ви­нар­ству. Пр­ве ко­ра­ке у штам­па­ним ме­ди­ји­ма на­пра­вио је пре од­ла­ска на од­слу­же­ње вој­ног ро­ка, се­дам­де­се­тих го­ди­на у днев­ном ли­сту „Спорт”.

Чак и док је ра­дио као про­гра­мер, Ни­ко­лић ни­је про­пу­штао спорт­ске до­га­ђа­је. Ста­рој љу­ба­ви вра­тио се уочи НА­ТО бом­бар­до­ва­ња, по­но­во у „Спор­ту”, а за­тим је усле­дио по­зив из Спорт­ског жур­на­ла, око ко­јег се Ни­ко­лић ни­је дво­у­мио ни јед­ног се­кун­да.

Ни­ко­лић се ис­та­као као вр­сни по­зна­ва­лац хо­ке­ја на ле­ду, ко­њич­ког спор­та, а пра­тио је и фуд­бал у Бе­о­град­ским зо­на­ма. Увек је био на ли­цу ме­ста и ни­је­дан за­да­так му ни­је би­ло те­шко да оба­ви.

Љу­бав пре­ма хо­ке­ју и спор­ту Ни­ко­лић је на­сле­дио од оца Ву­ка­ши­на и по­том пре­нео на си­на Не­ма­њу. Оста­ће у се­ћа­њу као је­дан од љу­ди ко­ји су се до по­след­њег да­на бо­ри­ли за бо­љи трет­ман нај­бр­же ко­лек­тив­не игре на све­ту у Ср­би­ји.

Ду­го вре­ме­на пра­ти­ла га је те­шка бо­лест, ди­ја­бе­тес, али по­ред то­га ни­је гу­био во­љу да сва­ко­днев­но до­при­но­си да Жур­нал има пра­ве ин­фор­ма­ци­је.

Кре­ма­ци­ја на Но­вом гро­бљу у Београду оба­ви­ће се сутра, 24. ма­ја, од 14 ча­со­ва.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси