Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  О претплати, Вучић vs. Динкић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 05. 2013.

Извор: Б92, Данас, Танјуг

О претплати, Вучић vs. Динкић

Александар Вучић решен је да испуни обећање о укидању претплате, али у Влади наводе да у буџету нема новца за финансирање јавних сервиса РТС и РТВ. Ово питање доводи до Вучићевог неслагања са министром финансија и привреде Млађаном Динкићем, пише "Данас". "ТВ претплата, као што сам и обећао грађанима Србије, биће укинута, јер ја не припадам оном типу људи који је 12 година обмањивао грађане Србије и бавио се само маркетиншким триковима. То је наша обавеза од које нећемо одустати“, објавио је јуче Александар Вучић на свом Твитер налогу.

Како наводи "Данас", за финансирање Радио-телевизије Србије одређено је да ће бити потребно годишње из буџета издвајати 60 милиона евра, док је за Радио-телевизију Војводине утврђена цифра од 20 милиона евра.

Међутим, према сазнањима тог листа, након разговора представника Министарства културе са министром финансија и привреде Млађаном Динкићем закључено је да у овом тренутку нема довољно средстава за јавне сервисе у буџету, због чега се размишљало да се одустане од те идеје и задржи РТВ претплата у неком облику.

"Данас" пише и да му је у Влади Србије потврђено да су средства у буџету ограничена и да нема простора за издвајање новца за јавне сервисе.

Лист, међутим, наводи да јуче у Министарству финансија ни од министра Млађана Динкића нису могли да добију одговор да ли је могуће и колико издвојити средстава из буџета за јавни сервис.

Иначе, због драстичног пада наплативости претплате, за "Данас" је потврђено од извора у РТС да Влада Србије овој медијској кући већ три месеца уплаћује помоћ у износу од 1,8 милиона евра месечно.

Неслагање министра финансија Млађана Динкића и првог потпредседника Владе Александра Вучића по овом питању, иначе, није прво размимоилажење у мишљењима Динкића са осталим члановима Владе Србије и коалиционим партнерима, напомиње лист.

Како "Данас" наводи, Динкић је недавно најавио такозвани "порез за богаташе“, односно додатни порез на другу некретнину, али се од тога већ следећег дана изненада одустало. Динкић је објаснио да се од тога одустало после "позива грађана“ на основу којих је схватио да би тај порез погодио и оне којима првобитно није био намењен.

Лист подсећа и да је Вучић пре неки дан у интервју за НИН рекао да је "економија његова ноћна мора“.

"Данас" наводи и да председник парламента Небојша Стефановић није био присутан када је била заказана расправа о сету пореских закона у Скупштини Србије, него је седницу водила Весна Ковач, потпредседница парламента из Динкићевог УРС-а, а та расправа је, на крају, била одложена.

Коментари (2)

Остави коментар
суб

25.05.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 08:49

Drugo nacelo razume politike

Drugo nacelo razume politike glasi: sva politika sastoji se u biranju manjeg zla.

U konkretnom slucaju to znaci da treba zadrzati RTV pretplatu i uvesti finansiranje iz budzeta, ali sa upola manjim iznosima iz oba izvora finansiranja.

Одговори
пет

24.05.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 19:43

hvala...

To sve nije vredno komentarisanja. Mora Vucic da vuce populisticke poteze da bi maskirao izdaju Srba na Kosovu i Metohiji. Klasicna decepcija!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси